LeoVegas

Inför de Olympiska Spelen i februari så har Svenska Ishockeyförbundet presenterat två nya rådgivare till landslagsstaben. Henrik Zetterberg och Niklas Kronwall kommer att agera ihop med förbundskaptenerna inför och under OS.

Vinter-OS i Peking sätter igång den 4 februari, det medför en hockey-turnering som förhoppningsvis innehåller NHL-stjärnor för alla som älskar sporten.

För Tre Kronors del så är 60 spelare samlade i Stockholm under veckan för att träffas och prata inför de Olympiska Spelen. Förbundskaptenen Johan Garpenlöv har bjudit in de 60 spelare från NHL som han tror har bäst chans att nå OS för att samlas i huvudstaden.

Inför de Olympiska Spelen som kommer så har nu också Garpenlöv presenterat en duo som ska hjälpa honom och hans ledarstab med laguttagning och andra viktiga saker inför och under OS i Peking. Och det är inte vilka som helst. Garpenlövs nya rådgivare är Henrik Zetterberg och Niklas Kronwall.

Duon spelade ihop i drygt 15 år i Detroit Red Wings och har spelat ihop till ett OS-guld och ett OS-silver tillsammans, samtidigt som de vunnit VM-guld och Stanley Cup ihop. Förbundskaptenen Johan Garpenlöv är mycket nöjd med sin rekrytering.

– För oss i tränarstaben känns det väldigt roligt att Niklas och Henrik vill hänga med på den här OS-resan. Deras kompetens, både som före detta spelare och som personer, kommer vi att få stor nytta av i processen med laguttagning och även under turneringens gång , säger förbundskapten Johan Garpenlöv i en kommentar till förbundets hemsida.

Enligt förbundets beskrivning så ska ”Zäta” och Kronwall agera bollplank och rådgivare åt Tre Kronors coacher inför och under de Olympiska Spelen 2022.


Klagenfurt - Donbass