Jalla casino

Foto: Bildbyrån

Mellan den 2 och 8 november var det tänkt att Juniorkronorna skulle ha ett inför läger och samtidigt spela en fyrnationsturneringen i Malmö. Motståndet skulle vara Tjeckien, Ryssland och Finland. Men nu står det klart att turneringen blir inställd. Istället väntar ett läger med tre matcher på tre dagar mot Finland. 

Det har blivit en annorlunda uppladdning inför JVM för det svenska landslaget. Än så länge har endast en samling kunnat genomföras vilket var i Augusti. Så istället för att kunna samla laget på olika läger så har förbundskaptenen Tomas Montén fått åka land och rike runt för att se de olika spelarna i sin hemmamiljö och på så vis bygga sig en uppfattning om vilka spelare som passar in.

I november var det så äntligen tänkt att Juniorkronorna skulle samlas på ett läger i Malmö och få känna på matchspel mot internationellt motstånd. Men situationen med covid-19 är i ett sådant skede runt om i världen att turneringen nu inte blir av. Istället för att Juniorkronorna får spela matcher mot Ryssland, Finland och Tjeckien blir det ett läger och tre matcher mot Finland.

Så även om turneringen ställs in så kommer Juniorkronorna genomföra lägret som planerat och även få matchträning då Finland kommer stå för motståndet.

– Finland är ett riktigt bra lag och vi får även hettan gratis och det blir matcher med derbykänsla så nu kommer vi få tre matcher som blir ännu hetare än mot övrigt motstånd. Det känns riktigt bra, säger Montén till Hockeynews.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Frölunda - Linköping
Oskarshamn - Färjestad