Expekt

Finland vann match tre mellan Tre Kronor och de finska lejonen. I Linköping räckte Finlands två mål i första perioden till seger. Imorgon onsdag väntar den sista träningslandskampen länderna emellan innan Czech Hockey Games.

Under tisdagskvällen spelade Tre Kronor mot Finland i Linköping. Efter en varsin seger i Finland förra veckan möttes länderna igen i en finnkamp på östgötsk mark. Efter en ganska chansfattig första halva av den första perioden tog Finland ledningen med 0-1 genom Hannes Björninen under andra halvan av perioden. Finland utökade sedan efter svenskt slarv där Jesper Mattila utökade till 0-2. De finska lejonen vann första perioden med 0-2 efter en tam svensk period med få utropstecken.

Den andra perioden innehöll tre powerplay (två för Finland, ett för Sverige) men inte alltför många heta chanser och inte heller några mål. Till den tredje perioden hade Sverige ett tvåmålsunderläge som man behövde ta ikapp i Linköping. Tre Kronor fick ett par powerplay i tredje perioden men man lyckades inte utnyttja sina numerära överlägen. Och nej, det var ingen lyckad kväll för Sverige i Linköping. Filip Larsson fick lämna kassen under slutminuten när Sverige jagade reducering men pucken ville inte in bakom Harri Säteri i det finska målet. Matchen slutade 0-2 till Finland efter en ganska sval tillställning.

Imorgon (onsdag 24 april) möts Sverige och Finland igen i Linköping med start 19:00 i Saab Arena. Det blir den sista landskampen innan Czech Hockey Games den 2-5 maj. Sedan väntar hockey-VM i Tjeckien med start 10 maj.

Sverige – Finland, 0-2 (0-2, 0-0, 0-0)

11:19 0-1 Hannes Björninen (Iiro Pakarinen, Juha Jääskä)
15:31 0-2 Jesper Mattila (Atro Leppänen, Saku Mäenelänen)