Expekt

Tre Kronor åkte på en förlust i lördagens match mot Tjeckien i Czech Hockey Games. En sämre andraperiod för svensk del bäddade för förlusten till 4-3. Oscar Lindberg, Alexander Nylander och Lucas Raymond blev svenska målskyttar.

Under lördagseftermiddagen spelade Tre Kronor sin andra match i Czech Hockey Games. Värdnationen Tjeckien stod för motståndet i Brno när Sverige jagade sin andra seger i turneringen efter premiärsegern mot Schweiz i Göteborg i torsdags.

Den första perioden innehöll en del utvisningar och rycktes sönder i och med detta. Tre Kronor var det lag som tog fördel av detta, fast i sitt numerära underläge. I ett tjeckiskt powerplay och svenskt boxplay så gjorde Oscar Lindberg 0-1 till Sverige efter fem minuter. Den inledande perioden blev sedan mållös.

I den andra perioden så blev det färre utvisningar och mer öppet spel i fem mot fem. Efter dryga kvarten i mittperioden kvitterade Tjeckien till 1-1 genom Daniel Vozenilek assisterad av Ondrej Beranek. Sedan tog tjeckerna över matchen helt och hållet och vände underläge 0-1 till 3-1-ledning efter två mål i slutet av perioden genom Michael Spacek och Jiri Cernoch. En tung mittperiod för svensk del bäddade för tvåmålsunderläge till tredje perioden.

I den tredje perioden utökade Tjeckien tidigt till 4-1 genom Ondrej Beranek. Just Beranek och Daniel Vozenilek var bärande i den tjeckiska vändning även i andra perioden. En svensk reducering kom tre minuter senare i powerplay när Alexander Nylander hittade nätet till 4-2.

Den svenska tvåmålsskytten från matchen i Göteborg senast, Lucas Raymond, reducerade för Tre Kronor till 4-3 men närmare än så kom aldrig Sverige. Tjeckien inkasserade en seger i Czech Hockey Games och Sverige kunde konstatera en av få förluster i Euro Hockey Tour till 4-3 för tjeckisk del.

Nästa match för Sverige är imorgon (söndag) mot Finland med matchstart 12:00 för att avsluta Czech Hockey Games och Euro Hockey Tour.

Tjeckien – Sverige, 4-3 (0-1, 3-0, 1-1)

05:05 0-1 Oscar Lindberg (utan assist)
33:20 1-1 Daniel Vozenilek (Ondrej Beranek)
37:25 2-1 Michael Spacek (Dominik Kubalik, Ronald Knot)
39:03 3-1 Jiri Cernoch (Daniel Vozenilek, Ondrej Beranek)
45:45 4-1 Ondrej Beranek (Daniel Vozenilek)
48:52 4-2 Alexander Nylander (Jakob Silfverberg, Rasmus Sandin)
57:40 4-3 Lucas Raymond (Rasmus Sandin)

Uppdaterad 6 maj, 2023