Det blev ingen succéstart för Småkronorna i femnationsturneringen som började idag. Förlust mot USA med 5-2 efter att Filip Bystedt och Tim Almgren gjort Sveriges mål.

De svenska Småkronorna (U18) befinner sig just nu i Schweiz för en femnationsturnering. Under onsdagseftermiddagen ställdes man mot USA i premiärmatchen. Amerikanerna bjöd Sverige på ett tufft motstånd och skulle till slut gå segrande ur striden med 5-2.

Det var dock Småkronorna som tog ledningen i matchen. Efter drygt tolv spelade minuter så tog Örebro-forwarden Tim Almgren in pucken i offensiv zon, stod för några fina dragningar och stänkte sedan in pucken i krysset bakom USA:s målvakt. Ett vackert svenskt ledningsmål.

Men efter ledningsmålet så var det USA för hela slanten. Jimmy Snuggerud kvitterade bara minuten efter Almgrens solomål och innan den första periodens slut så hade samma Snuggerud gjort 2-1.

Samme man satte sedan dit 3-1 i den andra perioden och fullbordade sitt hattrick. I den tredje perioden utökade sedan USA till 4-1 genom Marek Hejduk, son till den gamla Colorado Avalanche-legendaren Milan Hejduk.

Sverige fick sedan in en reduceringspuck i powerplay genom Linköpings Filip Bystedt men närmare än så kom aldrig Småkronorna. USA gjorde sedan 5-2 innan matchens slut vilket fastställde slutresultatet.

För det svenska U18-landslaget är det dock bara upp på hästen igen. Sverige har tre återstående matcher i turneringen som slutar på lördag.