Sveriges U18-landslag på damsidan spelade VM-premiär i USA mot hemmanationen. Då åkte Sverige på förlust med 1-6, där Ebba Hedqvist blev enda svenska målskytt.

Damkronorna U18 tillhör den svåra gruppen i årets U18-VM, tillsammans med Kanada, USA och Finland. Det ger Sverige en redan garanterad kvartsfinalplats i mästerskapet. Men fram till dess så ska det spelas tre gruppspelsmatcher. Den första av tre spelades natten till tisdag, där värdnationen USA stod för motståndet.

Det talangfulla svenska landslaget skulle få se sig besegrade. Efter en bra svensk start spelmässigt så tog USA över mer och mer, och efter fyra amerikanska mål i den första perioden så såg det mörkt ut för Sverige. Damkronorna U18 höjde sig i andra perioden, och höll länge jämna steg innan USA utökade sin ledning i slutet på andra perioden.

Sverige gjorde det första målet i tredje perioden, genom Ebba Hedqvist, assisterade av Linnea Adelbertsson. Men det räckte inte för Sverige. USA satte dit 6-1 i slutet av perioden, vilket spikade slutresultatet.

En tuff start för Sverige, som i nästa match ställs mot Kanada i gruppspelet. Matchen startar 23:00 svensk tid och sänds på SVT2 och SVT Play.