Foto: Bildbyrån

Att det svenska hockeylandslaget spelar matcher på hemmaplan sker till och från under säsongen och brukar då locka en stor mängd besökare. Under Beijer Hockey Games i förra veckan var det enligt matchprotokollen 22 304 personer som tog sig till Hovet för att se Tre Kronor spela på hemma-is. Man skulle kunna tro att det nu dröjer till nästa år innan hockeyeliten spelar här igen, men så är det inte alls. Det finns tre ytterligare möten att se fram emot.

Under april sker en intensiv upptakt inför världsmästerskapet där laget ställs mot nytt motstånd varje vecka. Ett av dessa möten kommer att ske i Östersund och då är det Norge som välkomnas till Östersund Arena. Lagen kommer att mötas i två matcher den 11 och 13 april och poängen i dessa möten tas med till en mindre uppgörelse mellan de nordiska landslagen, vilken kommit att få namnet Nordic Cup. Utöver matcherna mot Norge kommer man även att spela mot Finland och Danmark, men då på bortaplan.

Innan laget reser vill VM i Slovakien kommer man att göra ett sista framträdande på hemmaplan i samband med Carlson Hockey Games. Turneringen är säsongens sista i Euro Hockey Tour och traditionsenligt spelas en av öppningsmatcherna på en annan plats än resterande. Denna gång är det Stockholm som får äran att hålla i detta möte och laget som Sverige då ställs emot är Ryssland. När lagen möttes i lördags blev det en förlust, men mycket talar för att ett VM-toppat Tre Kronor kan vara ute efter revansch den 1 maj.

Om artikelförfattaren:

Sofie Hansson – Sportskribent
sofie@vmhockey.se

>> Läs mer om mig här