Foto: Bildbyrån

Som vi rapporterade om i förra veckan så spelades U18-Vm för damer i Japan. Under helgen avrundades turneringen, där Sverige slutligen hamnade på en femteplats. Detta gjorde man efter att ha fallit i kvartsfinalen mot Finland, där man förlorade mötet på förlängning.

Matchen var spännande ända in i det sista, där Sverige lyckats kvittera till 1-1 inför den sista perioden. I den 58:e minuten kunde sedan Thea Johansson ta Sverige till ledning, men drygt 30 sekunder sedan kunde Nelli Laitinen utjämna ställningen till 2-2. Förlängningen hanns sedan spelas i tre och en halv minut innan Elisa Holopainen kunde skjuta Finland till semifinal.

Istället för semifinal fick Sverige göra upp om turneringens femteplats ihop med Schweiz som även de förlorade sin kvartsfinal på övertid. Här var det Schweiz som inledde målskyttet efter endast 2 minuter på isen. Dock tog det bara sekunder innan Lina Ljungblom kunde kvittera för Sverige. Efter det dröjde det ända in i den andra perioden innan Lova Blom kunde ta ledningen som man sedan lyckades hålla ända tills slutsignalen ljöd. Det blev i och med det en femteplats för det svenska laget i turneringen som slutligen vanns av Kanada.

Sofie Hansson