Sveriges U18-landslag är klara för semifinal i U18-VM i USA. Detta efter seger i kvartsfinalen mot Tjeckien med 2-1 efter mål av Nicole Hall och Jenna Raunio. Nu väntar förhandsfavoriten och värdnationen USA i semifinal.

Under natten till lördag så stod Damlandslaget U18 för en fin skalp i U18-VM då man besegrade ett hittills obesegrat Tjeckien i kvartsfinal. Tjeckerna tog ledningen tidigt i matchen men Sveriges lagkapten Nicole Hall kvitterade till 1-1 precis innan första periodpaus.

I den andra perioden så tog Sverige ledningen i powerplay när Jenna Raunio stänkte dit pucken till 2-1 med ett mycket vackert skott som gick stolpe in bakom Tjeckiens målvakt. I den tredje perioden så ville Sverige kontrollera händelserna och täppa till i försvaret för att förhindra en tjeckisk kvittering.

Och Tjeckien hittade aldrig in bakom en storspelande Lisa Jönsson i det svenska målet och Sverige fick fira mest. Man är nu klara för semifinal i U18-VM efter en fin seger. Mira Jungåker och Mira Markström låg bakom Sveriges två mål med två assist vardera.

Nu väntar tuffast möjliga motstånd för Sverige då USA står på andra sidan i semifinalen. Matchen spelas natten till måndag 01:30 svensk tid. Alldeles oavsett så är Sverige garanterade två matcher till i VM, då det väntar bronsmatch eller final dagen därpå (13 juni).

Sverige – Tjeckien 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)

0-1 Tereza Plosova
1-1 Nicole Hall (Mira Markström, Mira Jungåker)
2-1 Jenna Raunio (Mira Markström, Mira Jungåker)

Så spelas semifinalerna i U18-VM

Matcherna är angivna i svensk tid. 

12 juni

Finland – Kanada
21:30

Sverige – USA
01:30 (natten till måndag)