Betsson

Damkronornas läger i Sundsvall är inställt. Anledningen till det inställda lägret är att tre SDHL-klubbar drabbats av smittspridning, det meddelar Svenska Ishockeyförbundet på sin hemsida.

Damkronorna har hittills haft tre landslagsläger under säsongen. I augusti samlades landslaget i Skövde, i november spelades landskamper mot Norge och Danmark i Härnösand respektive Sundsvall. Året avslutades sedan med ett läger i Sundsvall innan jul.

Den 8 februari skulle Damkronorna samlas för läger i Sundsvall, ännu en gång. Men i och med den rådande situationen får nu förbundskaptenen Ulf Lundberg och hans landslag ställa in det fjärde lägret för landslagssäsongen.

– Ett tråkigt, surt och jobbigt besked, som jag samtidigt har förståelse för. Vi har börjat bygga något som ska bli både starkt och spetsigt. Men vi gör inget halvdant med Damkronorna och jag har stort förtroende för den medicinska kompetensen. Tre smittfria samlingar under hösten och förhoppningsvis kan vi få till ett landskampsutbyte efter SDHL-slutspelet, säger han till Svenska Ishockeyförbundets hemsida.

Förbundet skriver att smittspridningen i flera av SDHL-lagen, där landslagsspelare finns, är anledningen till att lägret läggs på is. Därför vill Svenska Ishockeyförbundet ta sitt ansvar och förhindra ytterligare spridning, samt ge SDHL-klubbarna de bästa förutsättningarna inför avslutningen av säsongen.

– Det är självklart tråkigt och jag känner med spelarna och ledarna i laget som sett fram emot att träffas och jobba vidare mot kommande OS-kval med den positiva energi som finns i gruppen, men efter att ha varit i kontakt med läkarna kring laget och smittskyddsläkare, men också SICO och SDHL och sett över den totala situationen så har vi beslutat att inte genomföra lägret, säger tävling- och landslagschefen Olof Östblom till förbundets hemsida.


Annons: ⇢ LeoVegas - Sätt in 100 kr eller mer och få ett gratisspel värt 100 kr

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här