Expekt

Sverige revanscherade sig efter tappet mot Schweiz i Women’s Euro Hockey Tour. Damkronorna var totalt dominanta mot Tyskland och vann med 4-0 där Ida Boman fick hålla nollan.

Under lördagen spelade Damkronorna sin tredje match i Women’s Euro Hockey Tour-turneringen i Liberec (Tjeckien). Efter att Sverige tappade en 3-0-ledning till förlust 3-4 mot Schweiz under gårdagen var det nog ett revanschsuget svenskt lag som tog sig an Tyskland under eftermiddagen. Efter en ganska skakig svensk start på första perioden fick Sverige ett läge i fem mot tre med sju minuter kvar av första perioden där Maja Nylén Persson spräckte målnollan till 1-0 i powerplay.

Till andra perioden höll Sverige sin ledning och i andra perioden utökade man sin ledning, ännu en gång kom målet i powerplay. Spelfördelaren Hilda Svensson låg bakom målet igen när hon stötte in en passning till radarpartnern Lina Ljungblom som styrde in 2-0 för Damkronorna i mitten på andra perioden. Tätt efter Ljungbloms mål utökade Sverige sin ledning när lagkaptenen Anna Kjellbin sköt ett direktskott i offensiv zon som Mira Hallin styrde in till 3-0.

Sverige dominerade andra perioden och hade många powerplay-chanser när Tyskland inte hängde med i tempot i stunder där man ådrog sig några utvisningar. In till tredje perioden hade Sverige med sig sin tremålsledning där man fick ytterligare powerplay i tredje perioden i och med sitt dominanta spel. Damkronorna utökade då sin ledning till 4-0 när Maja Nylén Persson siktade in sig och sköt in sitt andra mål i matchen till Sveriges fjärde målet i matchen.

Det haglade av utvisningar och Sverige fick spela boxplay i slutet av matchen för att hjälpa Ida Boman till att hålla nollan. Något man lyckades med. Sverige och Boman lyckades hålla nollan i en match där Djurgårdsmålvakten i ärlighetens namn inte sattes på prov mot ett svagt Tyskland, där Sverige var numret större matchen igenom.

Sverige – Tyskland, 4-0 (1-0, 2-0, 1-0)

12:18 1-0 Maja Nylén Persson (Hilda Svensson, Sara Hjalmarsson)
28:02 2-0 Lina Ljungblom (Hilda Svensson, Mira Jungåker)
29:19 3-0 Mira Hallin (Anna Kjellbin, Emma Forsgren)
53:19 4-0 Maja Nylén Persson (Hilda Svensson, Sara Hjalmarsson)