Damkronorna besegrade Schweiz med 4-2 i Weinfelden. Sverige fick därmed en bra start på trippel-landskamperna mot schweiziskorna.

Under torsdagen spelade Sveriges damkronor sin första av tre landskamper mot Schweiz på bortaplan. Damkronorna fick en bra start på äventyret över helgen där man vann med 4-2. Lina Ljungblom gav Sverige ledningen i första perioden men fick se Schweiz kvittera sex minuter senare. Innan första periodens slut satte dock Sara Hjalmarsson in 1-2 för Sverige innan periodpausen. Mittenperioden blev mållös i Schweiz innan hemmanationen satte 2-2 i mitten på den tredje perioden för att kvittera i boxplay.

Drygt 40 sekunder efter det schweiziska kvitteringsmålet gjorde Mira Jungåker 2-3 i samma powerplay och återtog den svenska ledningen i matchen. Hilda Svensson kunde sedan sätta dit spiken i kistan till 2-4 med dryga minuten kvar och Damkronorna gick ifrån med segern.

Hilda Svensson blev bästa svenska i poängprotokollet med två assist och ett mål. Sverige möter Schweiz imorgon (fredag) och sedan på lördag för att fullborda de tre landskamperna i Weinfelden.

Schweiz – Sverige, 2-4 (1-2, 0-0, 1-2)

07:18 0-1 Lina Ljungblom (Sara Hjalmarsson, Hilda Svensson)
13:44 1-1 Mara Frey
16:39 1-2 Sara Hjalmarsson (Hilda Svensson)
54:10 2-2 Alina Marti
54:48 2-3 Mira Jungåker (Anna Kjellbin)
58:47 2-4 Hilda Svensson (Felizia Wikner-Zienkiewicz)