LeoVegas

Foto: Bildbyrån

Samtliga 43 uttagna spelare meddelande i förra veckan att de bojkottar Damkronorna stundande femnationsturnering i Finland. Nu diskas det svenska laget. 

Diskningen kommer föga förvånande då Damkronorna fortfarande inte har ett lag att ställa på isen. Den gemensamma strejken bland de 43 uttagna spelarna fortsätter. Med bara några dagar bort tills öppningsmatchen har det finska hockeyförbundet inget annat val än att diska Sverige för att kunna göra om i spelschemat.

Sveriges första match var tänkt att spelas mot hemmanationen Finland på lördag, 24 augusti. Med i turneringen är också Ryssland, Japan och Tjeckien.

“Skrattretande”
Det Svenska Ishockeyförbundet har sedan tidigare kritiserats av Finlands förbundskapten Pasi Mustonen, som menar att situationen är “skrattretande”.

Annons: ⇢ Svenska Spel Sport & Casino - Få 100 kr extra att spela för

Åldersgräns 18 år. Stödlinjen 020-819100. Spelalagom.se

“Våra 25 bästa spelare har det rätt bra. Man ska inte behöva göra en landslagssatsning med pengar från egen ficka”, menar Mustonen.

“Det är skrattretande att svenska förbundet säger att de agerar lika mot alla”, säger han och pekar på löneskillnaderna som råder på klubbnivå, där herrarna tjänar betydligt mer. “Situationerna är helt olika. Damerna får inga sådana löner från klubblaget. Om Sverige vill ha ett landslag i världstoppen ska förbundet åtminstone stå för ersättning för den förlorade arbetstiden.”