I nästa vecka sparkar VM-säsongen igång på riktigt med U18 VM i Texas, där de svenska småkronorna är ett av de tio lagen som medverkar. Laget gjorde i början av veckan sin resa över Atlanten och är nu i full gång med de sista förberedelserna. Bland annat kommer man imorgon lördag spela en träningslandskamp mot hemmanationen. 

USA:s juniorlandslag är favorittippade inför turneringen och återfinns i den andra VM-gruppen, vilket innebär att lagen inte kan komma att mötas förrän under slutspelet. Klockan 20:00 lokal tid kommer lagen mötas i ett VM-genrep, där spelarna får en sista möjlighet att spela ihop sig inför de viktiga matcherna som väntar.

Spelarna som är uttagna till den svenska VM-truppen har fyra matcher framför sig i turneringens gruppspel, där det gäller att inte hamna i tabellens botten. De fyra främsta lagen ur gruppen avancerar vidare till kvartsfinalerna, som följs av semifinaler och medaljmatcher. Under natten till fredagen den 7 maj kommer sedan en ny världsmästare att krönas och förhoppningsvis blir det precis som 2019 Sverige som tar hem denna titel. Här har vi summerat Sveriges matcher under mästerskapet:

  • Måndag 26 april kl. 23.00, Sverige – Belarus
  • Onsdag 28 april kl. 03.00, Sverige – Kanada
  • Torsdag 29 april kl. 23.00, Sverige – Schweiz
  • Lördag 1 maj kl. 23.00, Sverige – Lettland

Så ser du matcherna under U18 VM

Sveriges matcher under U18 VM kommer finnas att streama hos Svenskhockey.tv, som är en plattform som drivs av Svenska Ishockeyförbundet. Även lagets eventuella slutspelsmatcher kommer finnas att streama på plattformen.

vår sida med resultat från U18 VM kan du hitta resultaten ifrån samtliga matcher som spelas under turneringen.