Expekt

Miks Indrasis stannar i Brynäs i ett år till. Brynäs gick officiellt ut med att Hockeyallsvenskans näst bästa poänggörare blir kvar nästa år, mitt under Lettlands tunga 1-8-förlust mot Tyskland i hockey-VM.
– Vi kommer förmodligen ha samma mål igen: att vinna SHL, säger Indrasis till VMhockey.se.

Efter det att Brynäs IF vann den hockeyallsvenska finalen mot försade sig Miks Indrasis där han berättade för Sportbladet att han stannar i Brynäs i ett år till, efter uppflyttningen till SHL. Men sedan dess har varken letten eller Brynäs uttalat sig något mer.

Förrän nu. Mitt under Lettlands match mot Tyskland i hockey-VM offentliggjorde Brynäs förlängningen med den lettiska stjärnan och VMhockey.se fick tag på honom efter förlusten mot Tyskland (1-8).

– Jag är väldigt glad. Glad över att vara en del av Brynäs organisation och laget. Vi gjorde ett bra jobb förra året och nu kommer vi att ha samma mål, fast i en annan liga. Jag är väldigt glad, säger Miks Indrasis till VMhockey.se.

Indrasis var en av Brynäs toppspelare under den hockeyallsvenska säsongen och stod för 58 poäng på 52 matcher i Hockeyallsvenskan. Till nästa säsong får han sällskap i forwardsleden av bland andra Jakob Silfverberg och Oskar Lindblom som två häftiga förstärkningar för Gävle-klubben.

– Det är bara bra. Vi vet att vi kommer förmodligen ha samma mål igen: att vinna SHL. Det är bara en bra sak. Det är bra att spela med bra spelare i ett bra lag och jag är glad över att stanna i Brynäs, säger Indrasis.

Letten är ganska fåordig kring ämnet, inte minst på grund av besvikelsen efter förlusten mot Tyskland. Men han kostade på sig några ord om staden Gävle, där han stannar under säsongen 2024/25.

– Jag gillar staden. Det är trevligt, väldigt mysigt. Jag gillar det där. Lite kallt ibland på vintrarna men det är okej. Jag trivs bra i Gävle, säger Indrasis och kan kosta på sig ett leende.

Lettland förlorade alltså förkrossande mot Tyskland med hela 1-8. Detta i en av de absoluta nyckelmatcherna för Lettland under hockey-VM 2024 i Tjeckien.

– Jag har inga tankar just nu. Vi måste glömma det här så snabbt vi bara kan. Så jag har inga tankar alls just nu, säger Indrasis.

För Lettland väntar nu två spellediga dagar, där man kan samla tankarna i gruppen innan man ställs mot Sverige på lördagen den 18 april. Något som kan bli viktigt för bronsmedaljörerna från ifjol.

– Ja, jag tror det. Vi har två dagar att vila lite på och för att förbereda oss för nästa match. Så som jag sa, det är bara att glömma den här matchen och tänka framåt. Vi har fortfarande tre matcher kvar i den här turneringen, säger Miks Indrasis.

Vad fungerade inte där ute?

– Det är förmodligen många saker som inte fungerade. Jag kan inte säga något speciellt just nu. Jag vill inte säga något dåligt just nu, vi behöver bara tänka framåt.

Tre Kronor väntar alltså i nästa match för Lettland, ett Tre Kronor som har nio poäng i gruppen och som blir en tuff nöt att knäcka.

– Det är ett bra lag. Vi kan inte spela så här mot dem, uppenbarligen. Som jag sa: vi får några dagar på oss att vila lite och för att rensa våra sinnen innan matchen mot Sverige, avslutar Miks Indrasis till VMhockey.se.

Uppdaterad 15 maj, 2024