Beijer Hockey Games eller Sweden Hockey Games som turneringen också heter har de senaste åren dragits med nedåtgående publiksiffror. 2015 och 2016 var intresset så lågt så turneringen till och med ställdes in. Men nu har trenden vänt igen och den svenska publiken har återigen hittat tillbaka för att se Tre Kronor spela.

Över 35 000 biljetter såldes till årets turnering av Beijer Hockey Games och den totala publiksiffran för Tre Kronors tre matcher landade på 35 629. En siffra som inte varit så hög sedan 2005.

Turneringen blev alltså en riktig publikfest och är den högsta publiksiffran som Tre Kronor haft i sin hemmaturnering på 15 år. Beslutet att flytta tillbaka turneringen till Globen innebar en succé båda på läktaren och på isen då Sverige vann turneringen. Det var även en speciell upplevelse för spelarna att göra entré på Globen.

Såhär sa Tre Kronors lagkapten i turneringen Carl Klingberg i ett pressmeddelande från Svenska Ishockeyförbundet

– Globen var första gången för mig och att det dessutom var nästintill fulla läktare på alla matcher var något av det mäktigaste jag upplevt i Sverige, säger Carl Klingberg.

Nästa turnering för Tre Kronor är Carlsson Hockey Games som även är den sista turneringen i Euro Hockey Tour. Den turneringen spelas i slutet av april.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här