Betsson

Foto: Bildbyrån

Det blir inget VM nästa år för Damkronorna. Det internationella ishockeyförbundet meddelar att B-VM på damsidan ställs in 2021 och Sverige får därmed ingen chans att avancera till högstadivisionen under nästa år.

Internationella Ishockeyförbundet meddelade under onsdagen att samtliga turneringar 2021, förutom A-VM för herrar och damer samt JVM och U18-VM, ställs in.

En av dessa turneringar är B-VM på damsidan, vilket drabbar de svenska Damkronorna. Sverige åkte ut ur A-divisionen under det senaste världsmästerskapet och skulle därför ha spelat i B-divisionen 2021. Men nu är alltså deras turnering inställd och man får därmed inte chansen att ta sig tillbaka till ishockeyns finrum.

– Liv och hälsa kommer alltid först. Med det sagt så är beslutet givetvis jättetråkigt på ett sportsligt plan. Med allt positivt som händer nu och som kommer att hända inom svensk flick- och damhockey, så hade ett avancemang tillbaka till A-VM varit perfekt. Vi har haft två riktigt bra samlingar såhär långt under hösten och kommer att fortsätta vara framåtlutade i verksamheten. Nu byter vi kronologisk ordning på de två stora målsättningarna och blickar fram mot OS-kvalet runt hörnet, säger förbundskaptenen Ulf Lundberg till Svenska Ishockeyförbundets hemsida.

Damkronornas mästerskap skulle ha spelats i Frankrike mellan den 18 och 24 april 2021.

Annons: ⇢ Snabbare.com - Streama hela hockey-VM här

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här