Analys: Så slutar kvartsfinalerna

Publicerad:

Då är det klart vilka som möts i kvartsfinalerna och det är upplagt för minst en skräll. Men för hemmanationen Tyskland tar det slut mot Kanada på torsdag.

Imorgon är det vilodag och resdag i Hockey-VM, det är första spelfria dagen på tolv dagar. Sen är det dags igen, dags för slutspel. Kvartsfinalerna står på spel och så här slutar de.

USA-Finland

USA har spelat den bästa hockeyn i Grupp A och vann välförtjänt gruppen, trots förlusten i öppningsmatchen mot Tyskland. Efter det har USA spelat upp sig och idag var det inget snack om vilka som skulle vinna gruppen. Trots att Ryssland tog ledningen två gånger om var USA hetare i alla lägen.

Finland utskällda, förnedrade och uträknade tog de sig till kvartsfinalen. Att få byta miljö och komma till Köln kan bli tungan på vågen för det minst meriterade finska laget på mycket mycket länge. Har de en chans mot USA? Inte som de spelat tidigare i turneringen. Nu är det slutspel och jag vill varna ytterst för Finland.

Tips: Finland vinner mot USA efter förlängning

Kanada-Tyskland

Kanada har gjort lite som de vill i Paris och kommer till Köln för att möta hemmanationen Tyskland. Irritationen över att som gruppsegrare kommer att genomsyra det kanadensiska laget. Det blir åka av i Lanxess Aren i Köln på torsdag.

Tyskland blev sista lag att kvalificera sig till kvartsfinal och på straffar tvingade Tyskland de regerande mästarna att resa redan imorgon. Nu är tyskarna nöjda och det kommer att straffa sig. Att de inte kommer att hänga med tempomässigt kommer också att vara en orsak till att Kanada slår ut hemmanationen.

Tips: Kanada vinner klart

Ryssland-Tjeckien

Först förlorade Ryssland gruppsegern till USA, sedan vann Tyskland på straffar mot Lettland och skickade Ryssland till Paris. Frågan är hur Ryssland reagerar på att tvingas åka Paris tur och retur för att vinna VM-guld. Det stoppar inte ryssarna i kvartsfinalen, men sen tar det stopp.

Tjeckien har fått smyga i turneringen och kom tre efter Kanada och Schweiz. Ett riktigt klassikermöte mellan Ryssland och Tjeckien att vänta. Har på känn att det kommer att bli en riktigt häftig match, men Tjeckien räcker inte till.

Tips: Ryssland till semifinal

Schweiz-Sverige

Drömlottning säger många och när det är drömlottning för Sverige ska man vara orolig. Nu har Sverige ett tillräckligt bra lag och ett lag som spelat ihop sig som ett lag. Därför ska Sveriges Tre kronor inte tappa matchen mot Schweiz. Att Sverige inte hamnade topp två beror på att Ryssland och USA har varit bättre.

Alplandet Schweiz imponerade mot Kanada och skrällde till när Kanada slappnade av för mycket. Nu få de möta Tre Kronor, ett motstånd som passar Schweiz dåligt. Det blir respass i kvartsfinalen, säger både hjärna och hjärta.

Tips: Sverige får boka tågresa tillbaka till Köln och spela semifinal.

En persons tanke har delats med!

  1. Patrioten

    USA-Finland .. USA Vinner ! .. Canada-Tyskland .. Canada Men Tyskaland kan stcka upp ! .. Ryssland-Tjeckien Ryssland Vinner men Schweiz-SverigeT dom borde sverige vinna motjeckerna kan sticka upp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *