Betsson

Sedan tidigare har D-VM för herrar ställts in till följd av coronaviruset, men nu står det även klart att internationella ishockeyförbundet väljer att ställa in alla mästerskap som skulle ha spelats under mars. 

A-U18 VM som spelas i USA senare i April där Sverige deltar har även spekulerats vara i farozonen för att behöva ställas in.

För Damkronorna som spelar i det näst högsta mästerskapet Division I Grupp A som även de spelas senare i april på Island är även de i farozonen.

A-VM för herrar som spelas i Schweiz i maj är läget fortfarande oförändrat och målet är fortfarande att turneringen ska gå att anordna, men i dagsläget har inget besked kring dessa turneringar kommit.

René Fasel som är ordförande i internationella ishockeyförbundet berättade dock i en intervju med schweiziska tidningen Blick att de följer läget noggrant runt om i världen och att ett besked kommer komma närmaste veckorna. Målet är fortfarande att kunna anordna VM i maj, men han berättade även vidare att det är uteslutet att spela mästerskapet i Schweiz inför tomma läktare då det inte fanns något syfte med att anordna turneringen då.

Dessa mästerskap ställs in under mars till följd av virusutbrottet

Damer 

Division I Grupp B – Skulle ha spelats i Jaca, Spanien

Division II Grupp A – Skulle ha spelats i Katowice, Polen

U-18 Herrar


Annons: ⇢ LeoVegas - Sätt in 100 kr eller mer och få ett gratisspel värt 100 kr

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Division III Grupp B – Skulle ha spelats i Kockelscheurer, Luxemburg

Division III Grupp A – Skulle ha spelats i Istanbul, Turkiet

Division II Grupp B – Skulle ha spelats i Sofia, Bulgarien

Division II Grupp A – Skulle ha spelats i Tallinn, Estland

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här