10 svenska domare till OS

Publicerad:

Det är nu mindre än 200 dagar kvar tills herrarnas världsmästerskap i ishockey går av stapeln på nytt. Innan dess väntar en mängd spännande matcher och turneringar för laget, där OS i februari är en stor milstolpe för många. Inför turneringen får varje nation anmäla domare som är villiga samt har tillräckligt med erfarenhet för att hjälpa till under de olympiska spelen. IIHF skapar utifrån detta en så kallad longlist med domare som de anser passande och på denna som nyligen presenterades finns inte mindre än tio svenska namn.

På herrsidan har huvuddomare Mikael Nord, Linus Öhlund, Tobias Björk samt Marcus Linde samt linjedomare Andreas Malmqvist, Henrik Pihlblad samt Jimmy Dahmén nominerats. För damerna har de tre huvuddomarna Katarina Timglas, Gabriella Gran och Veronica Johansson blivit utvalda. Samtliga domare har tidigare erfarenhet utav att döma i världsmästerskap, men för alla är OS någonting nytt. Däremot har Katarina Timglas själv spelat för det svenska damlandslaget under OS i Vancouver 2010.

Vilka domare som kommer att ställas på isen avgörs när turneringen närmar sig mer. Vilka som får döma VM i Danmark är ännu inte heller klart. Däremot har 13 svenska domare blivit uttagna till övriga världsmästerskap under säsongen. Till exempel kommer huvuddomare Mikael Sjöqvist och linjedomare Emil Yletyinen delta vid JVM i Buffalo.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *