Betsson

HÀr presenterar vi alla tv-tiderna för de svenska sÀndningarna ifrÄn junior-VM, som spelas i Kanada under Ärsskiftet 2021/2022. Tv-sÀndningar av junior VM kommer ske i SVT och Nent Groups kanaler, vilket Àr SVT 1, SVT2, TV6 och TV10. HÀr nedan hittar du samtliga tider för sÀndningarna.

Förutom de matcher som visas pÄ vanlig tv kommer JVM 2022 Àven vara tillgÀngligt att streama hos Viaplay och SVT Play. Notera att tiderna i tablÄn gÀller för matchstart och att sÀndningarna kan börja nÄgot innan.

Komplett TV-tablÄ JVM 2022

Österrike - Kanada
Österrike - Tyskland
Kanada - Finland
Kanada - Tjeckien
Tjeckien - Finland
Tjeckien - Österrike
Finland - Tyskland
Finland - Österrike
Tyskland - Tjeckien
Tyskland - Kanada
Ryssland - Sverige
Ryssland - Schweiz
Slovakien - Ryssland
Slovakien - Schweiz
Sverige - Slovakien
Sverige - USA
Schweiz - USA
Schweiz - Sverige
USA - Ryssland
USA - Slovakien

Tv-tablÄ för slutspelet JVM 2022

Datum Tid Match
Sön 2 jan 2022 Kvartsfinal 1
Sön 2 jan 2022 Kvartsfinal 2
Sön 2 jan 2022 Kvartsfinal 3
Sön 2 jan 2022 Kvartsfinal 4
Tis 4 jan 2022 Semifinal 1
Tis 4 jan 2022 Semifinal 2
Ons 5 jan 2022 Bronsmatch
Ons 5 jan 2022 Final

Samtliga tider i vÄr JVM tablÄ Àr angivna i svensk tid. Observera att vÄra junior hockey vm 2022 tv tider och kanaler kan komma att Àndras samt att VMhockey.se ej ansvarar för detta.

đŸ“ș FullstĂ€ndig tablĂ„ med TV-tider junior hockey VM 2022

SÀndningarna ifrÄn JVM 2022 kommer i Sverige att visas i SVT och Viasats kanaler.

TV-rÀttigheter för kommande junior hockey-VM

NÀr det blev klart vem som skulle fÄ sÀnda JVM 2022 i svensk tv var det SVT och TV3 (Viasat) som fick Àran till detta. Bolagen har frÄn och med Är 2020 ingÄtt ett avtal dÀr man tillsammans kommer visa alla matcherna under de kommande sex mÀsterskapen (JVM 2020-2025). I och med de svenska juniorkronornas framgÄngar i mÀsterskapet och att intresset ökat för att titta pÄ matcherna sÄ har alltfler bolag visat intresse för att sÀnda turneringen. Tidigare Är har bÄde SVT och TV4 haft rÀttigheterna att visat matcherna i sina kanaler.

🇾đŸ‡Ș SĂ€ndningar av Sveriges JVM-matcher

HÀr listar vi samtliga sÀndningstider och kanaler för Sveriges matcher under junior hockey VM 2022. Under gruppspelet kommer laget spela fyra viktiga matcher, dÀr goda resultat kan leda till flera möten. Om man gÄr till slutspelet finns det möjlighet till ytterligare tre matcher, som Àven de kommer visas i svensk tv.


Annons: ⇱ LeoVegas - SĂ€tt in 100 kr eller mer och fĂ„ ett gratisspel vĂ€rt 100 kr

18+ Är | Regler & villkor gÀller | GÀller nya kunder

Spelschemat har inte presenterats Ànnu

Samtliga tider Àr angivna i svensk tid

đŸ–„ïž Titta pĂ„ JVM online – Streama junior hockey VM

Matcherna i turneringen Àven gÄ att streama över nÀtet för den som vill följa mÀsterskapet nÀr man inte har tillgÄng till en tv. Viaplay kommer att streama samtliga JVM-matcher pÄ sin plattform, dÀr det finns möjligheten att Àven se de möten som Viasat har rÀttigheterna till i efterhand. För den som inte vill teckna ett abonnemang hos streamingtjÀnsten kan det Àven hÀnda att en del matcher finns att se i gratistjÀnsten SVT Play.

Att följa mÀsterskapet hos Viaplay gör alltsÄ att du inte missar en minut av turneringen. Det kan dessutom hÀnda att en del matcher endast finns tillgÀngliga pÄ  den hÀr kanalen, dÄ tv-kanalerna ibland har svÄrt att fÄ plats för alla möten i den ordinarie tablÄn.

En annan fördel med att ha streamingtjĂ€nsterna redo Ă€r att kunna se matcher i efterhand. Årets mĂ€sterskap spelas i Kanada och en stor majoritet av matcherna spelas dagtid i Kanada, vilket betyder nattetid för oss svenskar. SĂ„ om man vill ta del av en match i efterhand, sĂ„ gör man det lĂ€ttast pĂ„ streamingtjĂ€nsterna. Vill man endast ha höjdpunkter, sĂ„ kommer Ă€ven det vara en tillgĂ„ng dĂ€r.

Streama JVM via mobil och surfplatta

Om du inte har möjligheten att se Junior-VM pÄ TV, sÄ gÄr det att streama matcher via din mobil, dator eller surfplatta. De tjÀnster som sÀnder JVM 2022 online Àr Viaplay och SVT Play och bÄda dessa har appar som gÄr att ladda ner helt kostnadsfritt.

Fördelen med att streama via mobil eller surfplatta Ă€r att man kan ha tillgĂ„ng till en av Ă„rets hockeyhöjdpunkter nĂ€r som helst. Om man streamar via Viaplay, fĂ„r man allt som oftast tillgĂ„ng till allt material, utan nĂ„gon reklam. Även Sveriges Television erbjuder, som bekant, detta. Man kan ocksĂ„ fĂ„ tillgĂ„ng till lĂ€ngre sĂ€ndningstider, ifall SVT eller TV10 sĂ€nder annat material under den perioden. Till exempel brukar man visa extrasĂ€ndningar ifrĂ„n JVM-studion nĂ€r de som följer matchen pĂ„ vanlig TV fĂ„r se reklam.

Streama JVM hos spelbolagen

Livestream Àr ocksÄ nÄgon som en del spelbolag brukar erbjuda. De som har ett konto hos ett spelbolag som erbjuder denna tjÀnst kan logga in och titta pÄ utvalda matcher dÀr. Kravet för att fÄ se dessa varierar och oftast krÀvs det att du lÀgga in pengar eller spelar nÄgon hundring pÄ den specifika matchen. SjÀlva livestreamen Àr kostnadsfri sÄ lÀnge du uppfyllt grundkraven pÄ de spelbolagen som du vill titta pÄ matcherna hos.

Fördelen Àr som sagt att dessa Àr kostnadsfria, dock brukar de flesta av dessa vara utan kommentatorer samt att kvaliteten pÄ bilden varierar. Men det Àr ett bra alternativ och ibland kan du Àven hitta matcher som inte visas i vanlig tv.

⏰ NĂ€r börjar Junior Hockey VM 2022?

Lördagen den 25 december Àr det nedslÀpp i den allra första matchen under Ärets juniorvÀrldsmÀsterskap i ishockey, som den hÀr gÄngen spelas i Kanada.

đŸ“ș Vem sĂ€nder Ishockey VM i Ă„r?

Det Àr SVT och Viasat som gemensamt har rÀttigheterna till att sÀnda matcherna ifrÄn Ärets mÀsterskap.

đŸ“± Kan jag streama matcherna ifrĂ„n Junior Hockey VM?

Matcherna kommer att finnas tillgÀngliga att streama hos Viaplay. HÀr kan du lÀsa mer om att streama matcherna ifrÄn JVM.

đŸŽ™ïž Experter, programledare och kommentatorer under junior hockey VM

Informationen nedan gÀller för JVM 2021, texten kommer att uppdateras nÀr JVM 2022 nÀrmar sig

För SVT:s rÀkning kommer Dusan Umicevic vara programledare hemma i Stockholm. PÄ plats i Kanada kommer Marie Lehmann vara, som reporter. De som kommenterar matcherna Àr i vanlig ordning Chris HÀrenstam och Pelle BÀckman, med experterna Mikael Renberg och Jonas Andersson som bisittare.

Hos Nent Group kan vi fÄ se Niklas Jihde, Rickard Wallin, HÄkan Södergren, Erik Granqvist, Niklas Holmgren, Valentina Lizana Wallner med flera.

NÀr turneringen spelas pÄ andra sidan jordklotet blir det en stor tidsskillnad, vilket gör att matcherna spelas pÄ en mindre bekvÀm tid Àn om de skulle spelas pÄ europeisk mark. Under perioden pÄ Äret som JVM spelas Àr det dÀremot mÄnga som pÄ grund av jul och nyÄr Àr lediga, vilket ger ökade möjligheter att se matcherna Àven om de spelas mitt i natten. Att det dessutom Àr intressanta profiler som syns i rutan i samband med sÀndningarna brukar göra det enklare att orka sitta uppe och se de spÀnnande mötena.

Att tillsammans med familj och vÀnner kombinera ett nyÄrsfirande med att följa juniorkronornas resa i turneringen brukar kunna vara mycket uppskattat. Vid mÀsterskapet 2019 stod till exempel laget pÄ isen tillsammans med Kazakstans landslag nÀr vi ringde in det nya Äret.