Här presenterar vi alla tv-tiderna för de svenska sändningarna ifrån junior-VM som spelas under årsskiftet 2018/2019. Då det är ett antal timmars tidsskillnad till Kanada där turneringen kommer att äga rum, spelas flera av Sveriges matcher under nattetid. Det är TV4 och SVT som tillsammans visar mästerskapet, där man delar på alla sändningar. Dessutom kan du streama alla matcher hos C More.

Laddar...

Tv-tablå för slutspelet

Datum Tid Match Kanal
Fre 4/1-19 22:00 Semifinal 1:
Ryssland-USA 1-2
SVT/TV4 + C More
Lör 5/1-19 02:00 Semifinal 2:
Finland-Schweiz 6-1
SVT/TV4 + C More
Lör 5/1-19 22:00 Bronsmatch:
Ryssland-Schweiz 5-2
SVT24
Sön 6/1-19 02:00 Final:
USA-Finland 2-3
TV4 + C More

Fullständig TV-tablå med TV-tider

Det blev nyligen klart vilket bolag som kommer att sända JVM 2019 i svensk tv och det blev det här gången SVT och TV4. Tidigare år har både SVT och TV4 visat matcherna i sina kanaler, men den här gången kommer man att dela på evenemanget. I och med de svenska juniorkronornas framgångar i mästerskapet och att intresset ökat för att titta på matcherna så har alltfler bolag visat intresse för att sända turneringen.

Vem sänder Sveriges JVM-matcher?

Kanalerna kommer att dela på alla matcher och därmed sända två av Sveriges gruppspelsmatcher vardera. Utöver detta visas ytterligare åtta av de sammanlagt 20 gruppspelsmatcherna i svensk tv. Tar sig Sverige till slutspel är det TV4 som visar lagets kvartsfinal, samtidigt som SVT får visa deras eventuella semifinal. Den medaljmatch som juniorkronorna i detta fall hamnar i kommer även den att visas i TV4. Totalt kommer båda kanalenra att under slutspelet visa två kvartsfinaler, en semifinal samt en medaljmatch.

Titta på junior-VM online

Matcherna i turneringen även gå att streama över nätet för den som vill följa mästerskapet när man inte har tillgång till en tv. C More kommer att streama matcherna på sin plattform, där det finns möjligheten att även se de möten som TV4 har rättigheterna till i efterhand. För den som inte vill teckna ett abonnemang hos streamingtjänsten kan det även hända att en del matcher finns att se i tjänsten SVT Play.

När turneringen spelas på andra sidan jordklotet blir det en stor tidsskillnad, vilket gör att matcherna spelas på en mindre bekväm tid än om de skulle spelas på europeisk mark. Under perioden på året som JVM spelas är det däremot många som på grund av jul och nyår är lediga, vilket ger ökade möjligheter att se matcherna även om de spelas mitt i natten. Att tillsammans med familj och vänner kombinera ett nyårsfirande med att följa juniorkronornas resa i turneringen brukar kunna vara mycket uppskattat. Den här gången kommer till exempel laget att stå på isen tillsammans med Kazakstans landslag när vi ringer in det nya året.