Här presenterar vi alla tv-tiderna för de svenska sändningarna ifrån junior-VM som spelas i Tjeckien under årsskiftet 2019/2020. Årets tv-sändningar av junior VM kommer att visas i SVT och TV3:s kanaler och här nedan hittar du samtliga sändningar från turneringen. Förutom att de matcherna på vanlig tv kommer JVM 2020 stream vara tillgänglig hos Viaplay. Notera att tiderna i tablån gäller för matchstart och att sändningarna kan börja något innan.

Tv-tablå junior hockey VM 2020

Laddar...

Tv-tablå för slutspelet JVM 2020

Datum Tid Match Kanal
Tors 2 jan 2020 12:30 Kvartsfinal 1
Tors 2 jan 2020 15:00 Kvartsfinal 2
Tors 2 jan 2020 17:30 Kvartsfinal 3
Tors 2 jan 2020 20:00 Kvartsfinal 4
Lör 4 jan 2020 15:00 Semifinal 1
Lör 4 jan 2020 19:00 Semifinal 2
Sön 5 jan 2020 15:00 Bronsmatch
Sön 5 jan 2020 19:00 Final

SVT och Viasat delar på sändningarna under slutspelet, där båda kanalerna visar två kvartsfinaler, en semifinal samt en medaljmatch. Sveriges kvartsfinal kommer visas i SVT, semifinalen hos Viasat och medaljmatch i SVT.

Fullständig tablå med TV-tider för junior hockey VM 2020

Sändningarna ifrån JVM 2020 kommer i Sverige att visas i SVT och Viasat:s kanaler. Kanalerna delar på sändningarna rakt av och visar lika många matcher under mästerskapet. När det kommer till Sveriges matcher kommer matcherna visas varannan gång i SVT:s kanaler och varannan gång i Viasats kanaler.

TV-rättigheter för kommande junior hockey-VM

När det blev klart vem som skulle få sända JVM 2020 i svensk tv var det SVT och TV3 som fick äran till detta. Bolagen har från och med år 2020 ingått ett avtal där man tillsammans kommer att visa alla matcherna under de kommande sex mästerskapen (dvs JVM 2020-2025). I och med de svenska juniorkronornas framgångar i mästerskapet och att intresset ökat för att titta på matcherna så har alltfler bolag visat intresse för att sända turneringen. Tidigare år har både SVT och TV4 haft rättigheterna att visat matcherna i sina kanaler.

Titta på junior-VM online – streama JVM

Matcherna i turneringen även gå att streama över nätet för den som vill följa mästerskapet när man inte har tillgång till en tv. Viaplay kommer att streama matcherna på sin plattform, där det finns möjligheten att även se de möten som TV3 har rättigheterna till i efterhand. För den som inte vill teckna ett abonnemang hos streamingtjänsten kan det även hända att en del matcher finns att se i tjänsten SVT Play.

Vem sänder Sveriges JVM-matcher?

Kanalerna kommer att dela på alla matcher och därmed sända två av Sveriges gruppspelsmatcher vardera. Utöver detta visas ytterligare ett antal av de sammanlagt 20 gruppspelsmatcherna i svensk tv. Tar sig de svenska juniorerna till slutspelet kommer SVT och TV3 turas om att visa Sveriges matcher här och totalt kommer båda kanalerna att under slutspelet visa två kvartsfinaler, en semifinal samt en medaljmatch.

När turneringen spelas på andra sidan jordklotet blir det en stor tidsskillnad, vilket gör att matcherna spelas på en mindre bekväm tid än om de skulle spelas på europeisk mark. Under perioden på året som JVM spelas är det däremot många som på grund av jul och nyår är lediga, vilket ger ökade möjligheter att se matcherna även om de spelas mitt i natten. Att tillsammans med familj och vänner kombinera ett nyårsfirande med att följa juniorkronornas resa i turneringen brukar kunna vara mycket uppskattat. Vid mästerskapet 2019 stod till exempel laget på isen tillsammans med Kazakstans landslag när vi ringer in det nya året.