Här presenterar vi alla tv-tiderna för de svenska sändningarna ifrån junior-VM som spelas under årsskiftet 2019/2020. I fjol var det TV4 och SVT som tillsammans visade mästerskapet, där man delade på alla sändningar. Dessutom kunde du streama alla matcher hos C More. Vem som kommer att visa turneringen den här gången är ännu inte klart.

Laddar...

Tv-tablå för slutspelet

Datum Tid Match Kanal
Tors 2 jan 2020 12:30 Kvartsfinal 1
Tors 2 jan 2020 15:00 Kvartsfinal 2
Tors 2 jan 2020 17:30 Kvartsfinal 3
Tors 2 jan 2020 20:00 Kvartsfinal 4
Lör 4 jan 2020 15:00 Semifinal 1
Lör 4 jan 2020 19:00 Semifinal 2
Sön 5 jan 2020 15:00 Bronsmatch
Sön 5 jan 2020 19:00 Final

Fullständig TV-tablå med TV-tider

När det blev klart vem som skulle få sända JVM 2019 i svensk tv var det SVT och TV4 som fick äran till detta. Tidigare år har både SVT och TV4 haft rättigheterna att visat matcherna i sina kanaler, men den här gången delade man alltså på evenemanget. I och med de svenska juniorkronornas framgångar i mästerskapet och att intresset ökat för att titta på matcherna så har alltfler bolag visat intresse för att sända turneringen.

Vem sänder Sveriges JVM-matcher?

Kanalerna kommer att dela på alla matcher och därmed sända två av Sveriges gruppspelsmatcher vardera. Utöver detta visas ytterligare åtta av de sammanlagt 20 gruppspelsmatcherna i svensk tv. Tar sig Sverige till slutspel är det TV4 som visar lagets kvartsfinal, samtidigt som SVT får visa deras eventuella semifinal. Den medaljmatch som juniorkronorna i detta fall hamnar i kommer även den att visas i TV4. Totalt kommer båda kanalenra att under slutspelet visa två kvartsfinaler, en semifinal samt en medaljmatch.

Titta på junior-VM online

Matcherna i turneringen även gå att streama över nätet för den som vill följa mästerskapet när man inte har tillgång till en tv. C More kommer att streama matcherna på sin plattform, där det finns möjligheten att även se de möten som TV4 har rättigheterna till i efterhand. För den som inte vill teckna ett abonnemang hos streamingtjänsten kan det även hända att en del matcher finns att se i tjänsten SVT Play.

När turneringen spelas på andra sidan jordklotet blir det en stor tidsskillnad, vilket gör att matcherna spelas på en mindre bekväm tid än om de skulle spelas på europeisk mark. Under perioden på året som JVM spelas är det däremot många som på grund av jul och nyår är lediga, vilket ger ökade möjligheter att se matcherna även om de spelas mitt i natten. Att tillsammans med familj och vänner kombinera ett nyårsfirande med att följa juniorkronornas resa i turneringen brukar kunna vara mycket uppskattat. Den här gången kommer till exempel laget att stå på isen tillsammans med Kazakstans landslag när vi ringer in det nya året.