LeoVegas

HÀr presenterar vi alla tv-tiderna för de svenska sÀndningarna ifrÄn junior-VM, som spelas i Kanada under Ärsskiftet 2021/2022. Tv-sÀndningar av junior VM kommer ske i SVT och Nent Groups kanaler, vilket Àr SVT 1, SVT2, TV6 och TV10. HÀr nedan hittar du samtliga tider för sÀndningarna.

Förutom de matcher som visas pÄ vanlig tv kommer JVM 2022 Àven vara tillgÀngligt att streama hos Viaplay och SVT Play. Notera att tiderna i tablÄn gÀller för matchstart och att sÀndningarna kan börja nÄgot innan.

Komplett TV-tablÄ JVM 2022

Finland - Tyskland
TV10
Ryssland - Sverige
TV6
Tjeckien - Kanada
SVT1
USA - Slovakien
SVT1
Österrike - Finland
TV6
Ryssland - Schweiz
SVT1
Tyskland - Tjeckien
SVT1
Sverige - Slovakien
TV6
Schweiz - USA
SVT2
Österrike - Kanada
SVT1
Finland - Tjeckien
SVT2
Slovakien - Ryssland
SVT2
Kanada - Tyskland
TV6
Sverige - USA
SVT1
Tjeckien - Österrike
TV6
Slovakien - Schweiz
TV6
Tyskland - Österrike
TV6
Schweiz - Sverige
SVT2
Kanada - Finland
TV6
USA - Ryssland
TV6

Tv-tablÄ för slutspelet JVM 2022

Datum Tid Match
Sön 2 jan 2022 20:30 Kvartsfinal 1
Sön 2 jan 2022 23:00 Kvartsfinal 2
MĂ„n 3 jan 2022 01:30 Kvartsfinal 3
MĂ„n 3 jan 2022 04:00 Kvartsfinal 4
Tis 4 jan 2022 21:00 Semifinal 1
Ons 5 jan 2022 01:00 Semifinal 2
Ons 5 jan 2022 22:00 Bronsmatch
Tors 6 jan 2022 02:00 Final

Samtliga tider i vÄr JVM tablÄ Àr angivna i svensk tid. Observera att vÄra junior hockey vm 2022 tv tider och kanaler kan komma att Àndras samt att VMhockey.se ej ansvarar för detta.

đŸ“ș FullstĂ€ndig tablĂ„ med TV-tider junior hockey VM 2022

SÀndningarna ifrÄn JVM 2022 kommer i Sverige att visas i SVT och Viasats kanaler. Att turneringen visas av det statligt Àgda tv-bolaget hör inte till ovanligheterna och matcherna har blivit en riktig jultradition i deras kanaler. Nu fÄr man alltsÄ draghjÀlp av Viasat som Àven de har stor erfarenhet av att sÀnda internationell hockey.

TV-rÀttigheter för kommande junior hockey-VM

NÀr det blev klart vem som skulle fÄ sÀnda JVM 2022 i svensk tv var det SVT och TV3 (Viasat) som fick Àran till detta. Bolagen har frÄn och med Är 2020 ingÄtt ett avtal dÀr man tillsammans kommer visa alla matcherna under de kommande sex mÀsterskapen (JVM 2020-2025). I och med de svenska juniorkronornas framgÄngar i mÀsterskapet och att intresset ökat för att titta pÄ matcherna sÄ har alltfler bolag visat intresse för att sÀnda turneringen. Tidigare Är har bÄde SVT och TV4 haft rÀttigheterna att visat matcherna i sina kanaler.

🇾đŸ‡Ș SĂ€ndningar av Sveriges JVM-matcher

HÀr listar vi samtliga sÀndningstider och kanaler för Sveriges matcher under junior hockey VM 2022. Under gruppspelet kommer laget spela fyra viktiga matcher, dÀr goda resultat kan leda till flera möten. Om man gÄr till slutspelet finns det möjlighet till ytterligare tre matcher, som Àven de kommer visas i svensk TV.

  • Söndag 26 december kl. 22:30 Ryssland-Sverige
  • Tisdag 28 december kl. 03:30 Sverige-Slovakien
  • Torsdag 30 december kl. 03:30 Sverige-USA (visas i SVT1)
  • Fredag 31 december kl. 22:30 Schweiz-Sverige (visas i SVT2)

Samtliga tider Àr angivna i svensk tid

đŸ–„ïž Titta pĂ„ JVM online – Streama junior hockey VM

Matcherna i turneringen Àven gÄ att streama över nÀtet för den som vill följa mÀsterskapet nÀr man inte har tillgÄng till en tv. Viaplay kommer att streama samtliga JVM-matcher pÄ sin plattform, dÀr det finns möjligheten att Àven se de möten som Viasat har rÀttigheterna till i efterhand. För den som inte vill teckna ett abonnemang hos streamingtjÀnsten kan det Àven hÀnda att en del matcher finns att se i gratistjÀnsten SVT Play.

Att följa mÀsterskapet hos Viaplay gör alltsÄ att du inte missar en minut av turneringen. Det kan dessutom hÀnda att en del matcher endast finns tillgÀngliga pÄ  den hÀr kanalen, dÄ tv-kanalerna ibland har svÄrt att fÄ plats för alla möten i den ordinarie tablÄn.

En annan fördel med att ha streamingtjĂ€nsterna redo Ă€r att kunna se matcher i efterhand. Årets mĂ€sterskap spelas i Kanada och en stor majoritet av matcherna spelas dagtid i Kanada, vilket betyder nattetid för oss svenskar. SĂ„ om man vill ta del av en match i efterhand, sĂ„ gör man det lĂ€ttast pĂ„ streamingtjĂ€nsterna. Vill man endast ha höjdpunkter, sĂ„ kommer Ă€ven det vara en tillgĂ„ng dĂ€r.

Streama JVM via mobil och surfplatta

Om du inte har möjligheten att se Junior-VM pÄ TV, sÄ gÄr det att streama matcher via din mobil, dator eller surfplatta. De tjÀnster som sÀnder JVM 2022 online Àr Viaplay och SVT Play och bÄda dessa har appar som gÄr att ladda ner helt kostnadsfritt.

Fördelen med att streama via mobil eller surfplatta Ă€r att man kan ha tillgĂ„ng till en av Ă„rets hockeyhöjdpunkter nĂ€r som helst. Om man streamar via Viaplay, fĂ„r man allt som oftast tillgĂ„ng till allt material, utan nĂ„gon reklam. Även Sveriges Television erbjuder, som bekant, detta. Man kan ocksĂ„ fĂ„ tillgĂ„ng till lĂ€ngre sĂ€ndningstider, ifall SVT eller TV10 sĂ€nder annat material under den perioden. Till exempel brukar man visa extrasĂ€ndningar ifrĂ„n JVM-studion nĂ€r de som följer matchen pĂ„ vanlig TV fĂ„r se reklam.

Streama JVM hos spelbolagen

Livestream Àr ocksÄ nÄgon som en del spelbolag brukar erbjuda. De som har ett konto hos ett spelbolag som erbjuder denna tjÀnst kan logga in och titta pÄ utvalda matcher dÀr. Kravet för att fÄ se dessa varierar och oftast krÀvs det att du lÀgga in pengar eller spelar nÄgon hundring pÄ den specifika matchen. SjÀlva livestreamen Àr kostnadsfri sÄ lÀnge du uppfyllt grundkraven pÄ de spelbolagen som du vill titta pÄ matcherna hos.

Fördelen Àr som sagt att dessa Àr kostnadsfria, dock brukar de flesta av dessa vara utan kommentatorer samt att kvaliteten pÄ bilden varierar. Men det Àr ett bra alternativ och ibland kan du Àven hitta matcher som inte visas i vanlig tv.

⏰ NĂ€r börjar Junior Hockey VM 2022?

Söndagen den 26 december Àr det nedslÀpp i den allra första matchen under Ärets juniorvÀrldsmÀsterskap i ishockey, som den hÀr gÄngen spelas i Kanada.

đŸ“ș Vem sĂ€nder Ishockey VM i Ă„r?

Det Àr SVT och Viasat som gemensamt har rÀttigheterna till att sÀnda matcherna ifrÄn Ärets mÀsterskap.

đŸ“± Kan jag streama matcherna ifrĂ„n Junior Hockey VM?

Matcherna kommer att finnas tillgÀngliga att streama hos Viaplay. HÀr kan du lÀsa mer om att streama matcherna ifrÄn JVM.

đŸŽ™ïž Experter, programledare och kommentatorer under junior hockey VM 2022

För SVT:s rÀkning Àr det mycket som kommer se likadant ut under JVM 2022 jÀmfört med Äret innan. Till exempel kommer Dusan Umicevic Äterigen vara programledare hemma i Stockholm, dÀr han fÄr sÀllskap av HÄkan Loob och Mikael Renberg som experter. PÄ plats i Kanada kommer Marie Lehmann vara som reporter och de som kommenterar matcherna Àr i vanlig ordning Chris HÀrenstam och och Jonas Andersson.

Hos Nent Group fÄr vi Ànnu en gÄng se Niklas Jihde som programledare, som i Är fÄr sÀllskap av Erica Carlsson i JVM-studion. Carlsson fanns med Àven under förra Ärets turnering, men dÄ i form av reporter. Valentina Lizana, HÄkan Södergren och Erik Granqvist ÄtervÀnder som experter tillsammans med Mattias Norström.

Niklas Holmgren kommenterar matcherna tillsammans med Robert Tennisberg, samtidigt som Jonathan Lindquist finns med som reporter pÄ plats i Kanada.

NÀr turneringen spelas pÄ andra sidan jordklotet blir det en stor tidsskillnad, vilket gör att matcherna spelas pÄ en mindre bekvÀm tid Àn om de skulle spelas pÄ europeisk mark. Under perioden pÄ Äret som JVM spelas Àr det dÀremot mÄnga som pÄ grund av jul och nyÄr Àr lediga, vilket ger ökade möjligheter att se matcherna Àven om de spelas mitt i natten. Att det dessutom Àr intressanta profiler som syns i rutan i samband med sÀndningarna brukar göra det enklare att orka sitta uppe och se de spÀnnande mötena.

Att tillsammans med familj och vÀnner kombinera ett nyÄrsfirande med att följa juniorkronornas resa i turneringen brukar kunna vara mycket uppskattat. NÀr vi i Sverige ringer in Är 2022 kommer Juniorkronorna till exempel stÄ pÄ isen i sin sista gruppspelsmatch mot Schweiz. Likadant var det Är 2019 dÄ man spelade match mot Kazakstan vid tolvslaget.