Betsson

HÀr presenterar vi alla tv-tiderna för de svenska sÀndningarna ifrÄn junior-VM, som spelas i Kanada under Ärsskiftet 2021/2022. Tv-sÀndningar av junior VM kommer ske i SVT och Nent Groups kanaler, vilket Àr TV6, TV10 och Viasat och hÀr nedan hittar du samtliga tider för sÀndningarna. Förutom de matcher som visas pÄ vanlig tv kommer JVM 2021 Àven vara tillgÀngligt att streama hos Viaplay och SVT Play. Notera att tiderna i tablÄn gÀller för matchstart och att sÀndningarna kan börja nÄgot innan.

Komplett TV-tablÄ JVM 2022

Österrike - Kanada
Österrike - Tyskland
Kanada - Finland
Kanada - Tjeckien
Tjeckien - Österrike
Tjeckien - Finland
Finland - Österrike
Finland - Tyskland
Tyskland - Tjeckien
Tyskland - Kanada
Ryssland - Sverige
Ryssland - Schweiz
Slovakien - Ryssland
Slovakien - Schweiz
Sverige - USA
Sverige - Slovakien
Schweiz - Sverige
Schweiz - USA
USA - Slovakien
USA - Ryssland

Tv-tablÄ för slutspelet JVM 2022

Datum Tid Match Kanal
Lör 2 jan 18:00
SVT2
Ryssland-Tyskland
Lör 2 jan 21:30
TV6
Finland-Sverige
Sön 3 jan 01:00
SVT1
Kanada-Tjeckien
Sön 3 jan 04:30
TV6
USA-Slovakien
Tis 5 jan 00:00 Kanada-Ryssland
Tis 5 jan 03:30 USA-Finland
Tis 5 jan 23:30 Bronsmatch:
Finland-Ryssland
Ons 6 jan 03:30 Final:
Kanada-USA

FullstÀndig tablÄ med TV-tider för junior hockey VM 2022

SÀndningarna ifrÄn JVM 2022 kommer i Sverige att visas i SVT och Viasat:s kanaler.

TV-rÀttigheter för kommande junior hockey-VM

NÀr det blev klart vem som skulle fÄ sÀnda JVM 2021 i svensk tv var det SVT och TV3 (Viasat) som fick Àran till detta. Bolagen har frÄn och med Är 2020 ingÄtt ett avtal dÀr man tillsammans kommer att visa alla matcherna under de kommande sex mÀsterskapen (dvs JVM 2020-2025). I och med de svenska juniorkronornas framgÄngar i mÀsterskapet och att intresset ökat för att titta pÄ matcherna sÄ har alltfler bolag visat intresse för att sÀnda turneringen. Tidigare Är har bÄde SVT och TV4 haft rÀttigheterna att visat matcherna i sina kanaler.

Titta pĂ„ junior-VM online – streama JVM (Livestream)

Matcherna i turneringen Àven gÄ att streama över nÀtet för den som vill följa mÀsterskapet nÀr man inte har tillgÄng till en tv. Viaplay kommer att streama matcherna pÄ sin plattform, dÀr det finns möjligheten att Àven se de möten som Viasat har rÀttigheterna till i efterhand. För den som inte vill teckna ett abonnemang hos streamingtjÀnsten kan det Àven hÀnda att en del matcher finns att se i tjÀnsten SVT Play.

Livestream Àr nÄgon som en del spelbolag brukar erbjuda. De som har ett konto hos exempelvis Betsson kan logga in och titta pÄ utvalda matcher (kravet för att fÄ se dessa varierar men oftast krÀvs det att du lÀgga in pengar eller spelar nÄgon hundring för att fÄ tillgÄng till detta). SjÀlva livestreamen Àr kostnadsfri (man fÄr ej sÀga gratis lÀngre) sÄ lÀnge du uppfyllt grundkraven pÄ de spelbolagen som du vill titta pÄ matcherna hos.

Fördelen Àr som sagt att dessa Àr kostnadsfria, dock brukar de flesta av dessa vara utan kommentatorer och kvaliteten pÄ bilden varierar. Men det Àr ett bra alternativ och ibland kan du Àven hitta matcher som inte streamas, sÄ ett komplement helt enkelt.

Streama JVM via mobil och surfplatta

Om du inte har möjligheten att se Junior-VM pÄ TV, sÄ gÄr det att streama matcher via din mobil, dator eller surfplatta. De tjÀnster som sÀnder JVM 2021 Àr Viaplay och SVT Play.
DÀr kommer du att kunna se samtliga matcher frÄn Ärets mÀsterskap, dÀr SVT och Nent Group (Viaplay) har delat upp sÀndningstider och matcher, rÀttvist mellan varandra. Om matchen inte sÀnds pÄ TV, sÄ sÀnds den pÄ streamingtjÀnsterna.
Fördelen med att streama via mobil eller surfplatta Ă€r att man kan ha tillgĂ„ng till en av Ă„rets höjdpunkter nĂ€r som helst. Om man streamar via Viaplay, fĂ„r man allt som oftast tillgĂ„ng till allt material, utan nĂ„gon reklam. Även Sveriges Television erbjuder, som bekant, detta. Man kan ocksĂ„ fĂ„ tillgĂ„ng till lĂ€ngre sĂ€ndningstider, ifall SVT eller TV10 sĂ€nder annat material under den perioden. 

En annan fördel med att ha streamingtjĂ€nsterna redo Ă€r att kunna se matcher i efterhand. Årets mĂ€sterskap spelas i Kanada och en stor majoritet av matcherna spelas dagtid i Kanada, vilket betyder nattetid för oss svenskar. SĂ„ om man vill ta del av en match i efterhand, sĂ„ gör man det lĂ€ttast pĂ„ streamingtjĂ€nsterna. Vill man endast ha höjdpunkter, sĂ„ kommer Ă€ven det vara en tillgĂ„ng dĂ€r.

Programledare och kommentatorer JVM

För SVT:s rÀkning kommer Dusan Umicevic vara programledare hemma i Stockholm. PÄ plats i Kanada kommer Marie Lehmann vara, som reporter. De som kommenterar matcherna Àr i vanlig ordning Chris HÀrenstam och Pelle BÀckman, med experterna Mikael Renberg och Jonas Andersson som bisittare.

Hos Nent Group kan vi fÄ se Niklas Jihde, Rickard Wallin, HÄkan Södergren, Erik Granqvist, Niklas Holmgren, Valentina Lizana Wallner med flera. 

Vem sÀnder Sveriges JVM-matcher?

Kanalerna kommer att dela pÄ alla matcher och dÀrmed sÀnda tvÄ av Sveriges gruppspelsmatcher vardera. Utöver detta visas ytterligare ett antal av de sammanlagt 20 gruppspelsmatcherna i svensk tv. Tar sig de svenska juniorerna till slutspelet kommer SVT och TV3 turas om att visa Sveriges matcher hÀr och totalt kommer bÄda kanalerna att under slutspelet visa tvÄ kvartsfinaler, en semifinal samt en medaljmatch.

NÀr turneringen spelas pÄ andra sidan jordklotet blir det en stor tidsskillnad, vilket gör att matcherna spelas pÄ en mindre bekvÀm tid Àn om de skulle spelas pÄ europeisk mark. Under perioden pÄ Äret som JVM spelas Àr det dÀremot mÄnga som pÄ grund av jul och nyÄr Àr lediga, vilket ger ökade möjligheter att se matcherna Àven om de spelas mitt i natten. Att tillsammans med familj och vÀnner kombinera ett nyÄrsfirande med att följa juniorkronornas resa i turneringen brukar kunna vara mycket uppskattat. Vid mÀsterskapet 2019 stod till exempel laget pÄ isen tillsammans med Kazakstans landslag nÀr vi ringde in det nya Äret.

NĂ€r spelar Sverige sina matcher?

Klicka hÀr för att komma till spelschemat