Här presenterar vi det kompletta spelschemat för juniormästerskapet i ishockey 2021. Turneringen kommer att spelas i Kanada mellan datumen 26 december 2020 och 5 januari 2021. Så snart det finns spikade matcher så kommer vi att posta dessa. I listan nedan ser du exakta datum och tider (i svensk tid) för samtliga matcher som kommer att spelas under turneringens gång. Totalt bjuder turneringen på ett 30-tal spännande matcher, som slutligen kommer resultera i en ny världsmästare.

Följ oss gärna på Facebook

Hela spelschemat för junior hockey VM 2021

Kanada - Finland
Kanada - Schweiz
Kanada - Tyskland
Kanada - Slovakien
Tjeckien - Österrike
Finland - Schweiz
Finland - Slovakien
Finland - Tyskland
Ryssland - Sverige
Ryssland - USA
Ryssland - Tjeckien
Ryssland - Österrike
Slovakien - Tyskland
Sverige - USA
Sverige - Tjeckien
Sverige - Österrike
Schweiz - Slovakien
Schweiz - Tyskland
USA - Tjeckien
USA - Österrike

Spelschema för slutspelet JVM 2021

Datum Tid Match Kanal
200104 15:00 Sverige-Ryssland TV6
200104 19:00 Kanada-Finland SVT
200105 15:00 Sverige-Finland SVT
200105 19:00 Kanada-Ryssland TV6

SVT och Viasat kommer att dela på sändningarna ifrån slutspelet, där kanalerna visar två kvartsfinaler, en semifinal samt en medaljmatch vardera. Sveriges kvartsfinal kommer att visas i Viasat , semifinalen hos SVT och medaljmatch i Viasat .

2021 års världsmästerskap i ishockey kommer att spelas i Kanada, som senast var värd för turneringen 2019. Detta blir den 44:e upplagan som spelas och Finland kliver in i turneringen som regerande mästare. Värdstäder är Edmonton och Red Deer.

Fullständigt junior hockey VM 2021 spelschema

Sveriges juniorlandslag kommer att spela sina gruppspelsmatcher i staden Red Deer, där man kommer att hinna med fyra intensiva möten på isen. Om laget går vidare till slutspel kommer laget få resa till den andra JVM-staden Edmonton, där den andra gruppen spelar sina inledande matcher. Av de tio nationer som kliver in i turneringen är det åtta som tar sig till slutspelet, där det är vinna eller försvinna som gäller i samtliga möten.

Sammanlagt kommer det att spelas 31 matcher under turneringens gång, som sträcker sig över drygt 2 veckors tid. Det hela inleds med ett gruppspel där alla lag möter varandra en gång inom de två grupperna. De lag som här får med sig flest poäng avancerar sedan till slutspelet. I och med att årets upplaga av junior hockey VM kommer att spelas i Kanada förekommer så kommer det att bli en tidsskillnad jämfört med Sverige. Sverige ligger 8 timmar före Edmonton i tid, vilket gör att det kommer att bli lite obekväma tider att titta på matcherna. Men trots detta är det en stor mängd supportrar som följer laget under turneringens gång även när matcherna vissas under nattetid.

Lag och grupper i JVM 2021

Lagen som spelar i grupp A är Sverige, Slovakien, Schweiz, Finland och Kazakstan. De kommer att spela sina matcher på Werk Arena i Trinec där det ryms en publik på 4 200 åskådare.

Lagen som spelar i grupp B är Tjeckien, Ryssland, USA, Kanada och Tyskland. De spelar i sin tur på Ostrava Arena i Ostrava som har plats för närmare 7 800 åskådare. Detta gör att juniorkronorna kan räkna med ett betydligt större publiktryck i det eventuella slutspelet.

Du kan följa den aktuella ställningen på vår sida med JVM-tabellerna. De fyra bästa lagen ur vardera grupp går därifrån vidare till slutspelet.

Sveriges matcher i junior hockey VM 2021

Här listar vi alla Sveriges matcher under turneringens gruppspel. Samtliga matcher spelas på Werk Arena i Trinec.

Torsdag 26 december kl. 19:00 Sverige-Finland
Lördag 28 december kl. 19:00 Schweiz-Sverige
Måndag 30 december kl. 15:00 Kazakstan-Sverige
Tisdag 31 december kl. 15:00 Sverige-Slovakien

Se junior hockey VM på TV

Det är SVT och TV3 som tillsammans sänder matcherna från JVM 2020 och under fliken TV tablå JVM hittar du information om vilken kanal som visar respektive match. Mötena kommer även gå att streama hos Viaplay.