Sveriges matcher under JVM 2021:

201226 kl 20:00
Sverige-Tjeckien

201229 kl 00:00
Österrike-Sverige

201231 kl 03:30
Ryssland-Sverige

210101 kl 03:30
Sverige-USA

Här presenterar vi det kompletta spelschemat för juniormästerskapet i ishockey 2021. Turneringen kommer att spelas i Kanada mellan datumen 26 december 2020 och 5 januari 2021. Så snart det finns spikade matcher så kommer vi att posta dessa. I listan nedan ser du exakta datum och tider (i svensk tid) för samtliga matcher som kommer att spelas under turneringens gång. Totalt bjuder turneringen på ett 30-tal spännande matcher, som slutligen kommer resultera i en ny världsmästare.

Följ oss gärna på Facebook

Hela spelschemat för junior hockey VM 2021

Laddar...

Spelschema för slutspelet JVM 2021

2021 års världsmästerskap i ishockey kommer att spelas i Kanada, som senast var värd för turneringen 2019. Detta blir den 44:e upplagan som spelas och Kanada kliver in i turneringen som regerande mästare. Värdstad för turneringen är Edmonton.

Fullständigt junior hockey VM 2021 spelschema

Sveriges juniorlandslag kommer att spela sina gruppspelsmatcher i grupp B, där man kommer att hinna med fyra intensiva möten på isen. Om laget går vidare till slutspel kommer laget få motstånd ifrån den andra gruppen. Av de tio nationer som kliver in i turneringen är det åtta som tar sig till slutspelet, där det är vinna eller försvinna som gäller i samtliga möten.

Sammanlagt kommer det att spelas 31 matcher under turneringens gång, som sträcker sig över drygt 2 veckors tid. Det hela inleds med ett gruppspel där alla lag möter varandra en gång inom de två grupperna. De lag som här får med sig flest poäng avancerar sedan till slutspelet. I och med att årets upplaga av junior hockey VM kommer att spelas i Kanada förekommer så kommer det att bli en tidsskillnad jämfört med Sverige. Sverige ligger 8 timmar före Edmonton i tid, vilket gör att det kommer att bli lite obekväma tider att titta på matcherna. Men trots detta är det en stor mängd supportrar som följer laget under turneringens gång även när matcherna vissas under nattetid.

Lag och grupper i JVM 2021

Lagen som spelar i grupp A är Kanada, Finland, Schweiz, Slovakien och Tyskland. Lagen som spelar i grupp B är Tjeckien, Ryssland, USA, Sverige och Österrike. De kommer alla att spela sina matcher i Rogers Place i Edmonton. Arenan rymmer 18 641 åskådare.

Från början var det tänkt att även ENMAX i Red Deer, med plats för närmare 7 111 åskådare, också skulle stå värd för turneringen. På grund av den rådande coronapandemin har man istället bestämt sig för att hålla alla matcher på ett och samma ställe. Arenan i Red Deer kommer istället att användas vid nästa års upplaga av JVM.

Du kan följa den aktuella ställningen på vår sida med JVM-tabellerna. De fyra bästa lagen ur vardera grupp går därifrån vidare till slutspelet.

Sveriges matcher i junior hockey VM 2021

Här listar vi alla Sveriges matcher under turneringens gruppspel.

Se junior hockey VM på TV

Sedan 2020 innehar SVT och Viasat gemensamt rättigheterna till att sända JVM-matcherna i Sverige. De två tv-husen delar på matcherna varje år och sänder då varannan av Sveriges matcher.