LeoVegas

Här presenterar vi spelschemat för 2021 års världsmästerskap i ishockey för damer. Turneringen kommer att spelas i Kanada mellan datumen 20 och 31 augusti 2021. I listan nedan kan du se exakta datum och tider (i svensk tid) för samtliga matcher som kommer att spelas under turneringens gång.

Hela spelschemat för Dam VM 2021

Russian Olympic Committee W - Japan
Finland - Schweiz
Kanada - USA

Spelschema för slutspelet Dam VM 2021

Datum Tid Match
Lördag 28 augusti 2021 18:00 Kvartsfinal 1
Lördag 28 augusti 2021 21:30 Kvartsfinal 2
Söndag 29 augusti 2021 01:00 Kvartsfinal 3
Söndag 29 augusti 2021 14:30 Kvartsfinal 4
Måndag 30 augusti 2021 21:00 Semifinal 1
Tisdag 31 augusti 2021 01:00 Semifinal 2
Tisdag 31 augusti 2021 21:30 Bronsmatch
Onsdag 1 september 2021 01:30 Final

Samtliga tider i vårat dam VM spelschema är angivna i svensk tid. Observera att tider och kanaler i dam hockey VM schemat kan komma att ändras kort inpå matchstart, samt att VMhockey.se ej ansvarar ej för detta.

2021 års världsmästerskap i ishockey för damer kommer att spelas i Kanada, som senast var värd för turneringen 2016. Detta blir den 22:a upplagan som spelas. Värdstad blir Calgary, där matcherna kommer att spelas på WinSport Arena. Från början var tanken att turneringen skulle spelas redan under våren och då i städerna Halifax och Truro, men Coronapandemin satte stopp för detta.

⏰ Tidsskillnad mellan Sverige och Kanada

Då turneringen spelas i Kanada kommer vi få räkna med en större tidsskillnad jämfört med svensk tid. Under sommartid, då damernas mästerskap kommer att spelas den här gången, skiljer det åtta timmar mellan Sverige och Calgary. Detta innebär att matcherna kommer att spelas under kvällar och nätter svensk tid. Turligt nog så spelas matcherna under en tid på året då många fortfarande har semester och därmed möjligheten att följa matcherna i realtid ändå.


Annons: ⇢ LeoVegas - Sätt in 100 kr eller mer och få ett gratisspel värt 100 kr

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Framtida dam-VM i ishockey

Ännu är det inte klart var kommande världsmästerskap på damsidan kommer att äga rum. Under 2022 så kommer turneringen inte att spelas då det är ett OS-år. Däremot har IIHF planer på att slopa denna regel, vilket redan nästa år skulle kunna ge oss både ett OS och ett VM under samma säsong. Om denna regeländring går igenom kommer vi få veta var mästerskapet 2022 ska spelas under hösten 2021.

📅 Fullständigt Dam hockey VM 2021 spelschema

Totalt kommer turneringen att bjuda på 29 spännande ishockeymatcher mellan några av världens främsta damlandslag. Turneringen kommer att inledas med ett gruppspel där alla lag möter varandra en gång. När dessa möten är spelade avancerar de bästa lagen till slutspelet.

Alla matcher i mästerskapet kommer att spelas i kanadensiska staden Calgary, som inte ligger långt ifrån gränsen till USA.

📆 Schemat för VM-gruppspelet

Lagen som deltar i VM kommer att spela match var och varannan dag för att få klart gruppspelet i god tid innan slutspelet avgörs. Ett lag spelar som mest match två dagar i rad, innan man får minst en dags paus. Men annars så är det ett fullspäckat schema som innebär flera matcher under en vecka.

🏅 Schemat för VM-slutspelet

Slutspelet för damernas VM drar igång två dagar efter att gruppspelet är avslutat, alltså med en vilodag emellan. Sedan följer ett spelschema där samtliga kvartsfinaler spelas den 28 augusti. De båda semifinalerna spelas den 30 augusti, sedan blir det finalmatch och bronsmatch dagen därpå, alltså den 31 augusti. Slutspelet blir därmed intensivt med få vilodagar, vilket prövar lagen lite extra.

🏒 Lag och grupper i Dam VM 2021

De tio lagen som är med i världsmästerskapet har delats in i två grupper utifrån sin placering på världsrankingen. Till skillnad från övriga hockey VM där högt och lågt rankade lag blandas, placerar man här de fem högst rankade lagen i grupp A, medans resterande lag återfinns i grupp B. Detta hänger även ihop med upplägget där samtliga lag i grupp A redan nu kan räkna hem ett spel i kvartsfinalerna, samtidigt som endast tre av lagen i grupp B når ända hit.

Lagen som spelar i grupp A är USA, Kanada, Finland, ROC och Schweiz. Matcherna mellan lagen kommer att spelas på WinSport Arena i Calgary.

Lagen som spelar i grupp B är Japan, Tjeckien, Tyskland, Danmark och Ungern. Matcherna mellan lagen kommer att spelas på WinSport Arena i Calgary.

Du kan följa den aktuella ställningen på vår sida med Dam VM-tabellerna. Samtliga lag ifrån grupp A går tillsammans med de tre bästa lagen ifrån grupp B till slutspelet.

Vägen till dam hockey VM 2021 – Så kvalificerar sig lagen

Det är de åtta bästa lagen ifrån förra upplagan av mästerskapet som får delta, tillsammans med de två lag som lyckades klättra upp ifrån B-VM. Inför VM 2021 är Danmark och Ungern nya tillskott efter att de gjort bäst ifrån sig under B-VM 2019. De ersätter i sin tur Sverige och Frankrike som numera spelar i den lägre divisionen.

🇸🇪 Sveriges matcher i Dam hockey VM 2021

Det svenska damlandslaget spelar sedan 2019 i den näst högsta VM-divisionen, som tyvärr ställdes in för säsongen 2021. Därför kommer vi inte kunna följa laget i VM denna gång. Under 2022 får vi förhoppningsvis se ett svenskt lag som återigen kan ta sig in i hockeyns finrum.

📺 Se Dam VM på TV

Det är ännu inte klart om någon av de svenska tv-kanalerna kommer att sända matcherna ifrån Dam VM 2021. Vi kommer att uppdatera vår TV tablå med denna information så fort mer blir klart kring detta. Tidigare har bland annat SVT visat matcher ifrån mästerskapet.

📣 Diskutera gärna hockey-VM

I kommentarsfältet nedan kan du vara med och diskutera hockey-VM. Vi uppskattar att du håller en god ton och hjälp gärna till att svara på frågor från våra medlemmar.

📆 När spelas Dam Hockey VM 2021?

Mellan 20-31 augusti kommer årets världsmästerskap på damsidan att spelas-. Ursprungligen skulle turneringen ha spelats under våren, men pandemin satts topp för detta.

🏒 Vilka möter Sverige i världsmästerskapet?

Sverige spelar i den näst högsta divisionen på damsidan, vars mästerskap tyvärr ställdes in den här säsongen. Förhoppningsvis får vi se damkronorna i ett VM igen nästa säsong.