Expekt

Semifinalerna i Prag är färdigspelade. Imorgon, söndagen den 26 maj, avslutas hockey-VM 2024 med bronsmatch och final. Nedan listar vi tiderna och lagen för medaljmatcherna i VM.

Under lördagen den 25 maj spelades semifinalerna i hockey-VM 2024, i Prag. Sverige var först ut med att möta värdnationen Tjeckien i dagens första semifinal, vilket slutade med tjeckisk seger med hela 3-7. Detta innebär att Sverige är ett av lagen som spelar om bronspengen i turneringen medan Tjeckien kan vinna ett historiskt VM-guld på hemmaplan.

I den andra semifinalen, senare under kvällen, stod Kanada och Schweiz mot varandra. Länderna möttes redan i gruppspelet, och fick nu spela en häftig semifinal i kampen om den andra och sista finalplatsen. Schweiz vann mötet efter straffar och spelar VM-final mot Tjeckien imorgon. Länderna har aldrig någonsin mötts i en VM-final. Schweiz har chansen att ta nationens första VM-guld och Tjeckien siktar på sitt första guld på 14 år. Man är dessutom värdnation. Wow, vilken final!

Söndagen den 26 maj innehåller en bronsmatch i VM och den stora VM-finalen 2024. I bronsmatchen möts alltså Sverige och Kanada, med start 15:20. Senare under kvällen spelar Tjeckien mot Schweiz i den stora finalen, med nedsläpp 20:20. Båda matcherna sänds på TV6 och på Viaplay.

Medaljmatcher hockey-VM 2024

Båda matcherna spelas söndagen den 26 maj i O2 Arena (Prag).

Bronsmatchen i hockey-VM

Sverige – Kanada
15:20

Finalen i hockey-VM 2024

Tjeckien – Schweiz
20:20

Uppdaterad 25 maj, 2024