Expekt

Finland tappade en 5-4-ledning till en 5-8-förlust på 50 sekunder. Efter den förlorade bronsmatchen fick VMhockey.se en pratstund med stjärnforwawrden Kasper Halttunen.

Under fredagseftermiddagen fick Finland se sig besegrade av Tjeckien i kampen om bronspengen i junior-VM 2024. Finland hade ledningen under hela matchen men tappade allt i slutet av kampen. Med två minuter kvar kvitterade Jiri Kulich till 5-5 och sedan följde ytterligare tre (!) tjeckiska mål på 50 sekunder. Något som innebar att Finland förlorade bronset i matchens slutminuter.

– Det gör ont, väldig ont. Speciellt med den här gruppen. Jag tycker verkligen att vi förtjänar mer men hockey är så här ibland. Det är bara fortsätta köra och bli bättre framöver. Men det gör extra ont just med det här laget. Hela vägen från kaptenen till ledarstaben, det har varit en häftig resa, säger Kasper Halttunen till VMhockey.se och fortsätter:

– Att se alla 04:or, som inte får spela juniorhockey igen, det gör riktigt ont. Att få avsluta så här och sen inte ha någon mer chans till medalj framöver. 

Kasper Halttunen själv är född 2005 och kan spela JVM även nästa år. Men förlusten tog hårt på den hårdskjutande forwarden, som inledde intervjun med VMhockey.se med vattniga ögon när han tänkte tillbaka på matchen.

– De hade 5-10 bra minuter och pucken gick in nästan varje gång där på slutet. Sån är hockeyn ibland. Man vet aldrig vad som händer härnäst. Jag vet inte ens vad jag ska säga.. det är hockey och det spelar ingen roll längre, säger han efter den märkliga avslutningen på bronsmatchen.

De finska spelarna är fortsatt unga och har hela sina karriärer framför sig även om denna typ av förlust svider lite extra, där Finland var det bättre laget matchen igenom.

– Vi måste vara upp med hakan och kolla framåt. Vi har en halv säsong kvar att spela så det är bara tacka för den här tiden med grabbarna, njuta av den sista kvällen tillsammans och gå vidare, avslutar Kasper Halttunen till VMhockey.se.

Uppdaterad 5 januari, 2024