Betsson

Här kan ni följa ställningen i grupperna som de deltagande lagen kommer att spela i under juniorvärldsmästerskapet i ishockey 2022.
Under grundomgången möter alla lag inom respektive grupp varandra, där de fyra lagen som lyckas allra bäst från vardera grupp avancerar till slutspelet. Här klan du läsa mer om slutspelet i JVM 2022. Besöker du sajten på mobilen? Vinkla mobilen så ser du hela tabellen bättre.

Tabell Junior hockey VM 2022 – Grupp A

#
Lag
M
V
OT
F
+/-
P
1
Slovakien
0
0
0
0
0
0 - 0
0
2
Schweiz
0
0
0
0
0
0 - 0
0
3
Ryssland
0
0
0
0
0
0 - 0
0
4
Sverige
0
0
0
0
0
0 - 0
0
5
USA
0
0
0
0
0
0 - 0
0

Tabell Junior hockey VM 2022 – Grupp B

#
Lag
M
V
OT
F
+/-
P
1
Finland
0
0
0
0
0
0 - 0
0
2
Tjeckien
0
0
0
0
0
0 - 0
0
3
Tyskland
0
0
0
0
0
0 - 0
0
4
Kanada
0
0
0
0
0
0 - 0
0
5
Österrike
0
0
0
0
0
0 - 0
0

Teckenförklaring:
# – Placering

M – Spelade matcher
V – Vinster
VÖ – Vinster på övertid
FÖ – Förluster på övertid
F – Förluster
+/- – Målskillnad
P – Poäng

🔎 Junior Hockey VM 2022 grupper – Så går det till i gruppspelet

I och med att intresset för juniorvärldsmästerskapet har ökat så har även möjligheten för lag att vara med ökat. Sedan 1996 har ligan plats för 10 landslag i den högsta divisionen, som kämpar om poängen som behövs för att ta sig vidare till slutspelet.Möjligheterna till poäng finns i de fyra gruppspelsmatcher som alla lag har framför sig.

Precis som i övriga mästerskap inom sporten så belönas man med 3 poäng om man vinner en match, 2 poäng om man vinner på förlängning samt en poäng om man förlorar på förlängning. Förlorar man i sin tur ett möte blir man utan poäng, vilket man inte vill vara om man vill hålla sig kvar i turneringen. Det är endast de fyra främsta lagen i vardera grupp som går till kvartsfinal.

👇 Degradering till division 1-VM

De två lag som hamnar sist i JVM-grupperna får även de fortsätta spela efter att gruppspelet är slut, men här handlar det snarare om att få stanna kvar i ligan till nästa år. Lagen möts i två matcher där det gemensamma resultatet avgör vilket utav lagen som klarar sig kvar till den kommande säsongen. Det andra laget ersätts i sin tur utav ett lag ifrån den lägre divisionen. I den turneringen gäller det att man vinner det hela för att avancera uppåt.

Sverige har lyckats mycket bra i turneringens gruppspel och har sedan 2008 vunnit sin grupp vid varje mästerskap. 2004 var senaste gången som laget befann sig i tabellens nedre skikt, men efter en seger i nedflyttningsomgången lyckades man hålla sig kvar i turneringen. Sanningen är att Sverige är en av få nationer som aldrig behövt lämna den högsta divisionen i juniormästerskapet.


Annons: ⇢ LeoVegas - Sätt in 100 kr eller mer och få ett gratisspel värt 100 kr

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

🔢 Vad händer vid lika många poäng?

⭐ Gruppspelet Junior Hockey VM 2022

Texten nedan är om grupperna för JVM 2021, vi kommer att uppdatera denna inför årets turnering inom kort!

På förhand så har Sverige hamnat i den tuffare grupp B och placeringen i gruppspelet är viktigt för det kommande slutspelet. För slutar man etta i sin grupp så får man möta fyran i den andra gruppen. Tvåan möter trean, trean möter tvåan och fyran möter ettan i den andra gruppen. Detta gör att placeringarna i gruppen kan vara helt avgörande för vilken resa Sverige ska få i ett kommande slutspel.

Det som även blir annorlunda i under turneringen 2022 är att matcherna spelas helt utan publik och att uppladdningen inför turneringen varit annorlunda för många av nationerna. Hur detta kommer påverka spelarna och då kanske framförallt hemmanationen Kanada som inte kommer ha sin hängivna publik i ryggen återstår att se.

Grupp A JVM 2021

Här är det hemmanationen Kanada som har favoritskapet på sina axlar. Man är regerande mästare och är alltid väldigt starka när det kommer till JVM. Tillsammans med Kanada så är det Finland och Schweiz som är dem andra två starkare nationerna i grupp A. Där Finland får anses vara andralag bakom favoriterna Kanada. Men Schweiz har dem senaste åren rykt upp sig allt mer på juniorsidan och stått upp bra mot på pappret bättre nationer. Så Schweiz kan vara en riktig succé eller flopp men från gruppen ska man klara sig att ta sig vidare. För de andra två lagen Slovakien och Tyskland ska inte vara något hot för de övriga tre lagen och dessa två lagen får göra upp om vilket lag som kniper den fjärde och sista platsen till kvartsfinalerna och vilket lag som att undvika att hamna sist i gruppen och behöva spela överlevnadsmatch för att hålla sig kvar i A-divisionen.

Grupp B JVM 2021

Här hittar vi juniorkronorna i en grupp som kan bli ett riktigt getingbo. Sverige har två riktigt tuffa motståndare i form av Ryssland och USA. Ryssland besegrande bland annat Sverige i semifinalen i turneringen 2020. Inför turneringen så är det svårt att skilja på dem tre stora nationerna i den här gruppen. Alla tre lagen Sverige, Ryssland och USA kan slå varandra och det hela handlar om vilket lag som har en bra dag när de väl möts. Det är även tre lag som mycket väl kan ta sig hela vägen i turneringen så Sverige får direkt i gruppspelet två riktiga värdemätare i mötena mot Ryssland och USA.

Det ryska landslaget har inför turneringen verkligen stärkt sina aktier som ett tänkbart favoritlag. Under Karjala Cup så valde ryska ishockeyförbundet att skicka dit sitt juniorlag istället för seniorlag som uppladdning inför JVM. Men trots att Ryssland där ställdes mot Sverige, Finland och Tjeckiens seniorlag så sopade de banan med alla tre nationer och vann sedermera hela turneringen.

Utöver dem tre lagen återfinns Tjeckien och Österrike. Där ett varningens finger för Tjeckien utfärdas då dem när de får spelet att klaffa en bra dag kan hota även de bättre nationerna. Men de får ändå anses vara snäppet sämre än Sverige, Ryssland och USA. För Österrikes del så handlar det om att göra allt i sin makt för att inte hamna sist i gruppen och få spela överlevnadsmatch mot laget som slutar sist i grupp A. Om Sverige tar sig vidare vilket vi räknar med att dem klarar av att hamna topp fyra i den här gruppen så kan det även vara viktigt med placering. För att få en så behagligare resa i kvartsfinal och för att troligtvis kunna undvika att få möta Finland eller Kanada redan då så kommer det krävas att man hamnar topp två i sin grupp. Förutsatt att Kanada och Finland även dem hamnar topp två i sin grupp vilket mycket inför talar för.

🏒 Så utformas grupperna till JVM

🇸🇪 Sveriges JVM-grupper genom tiderna