Här kan ni följa ställningen i grupperna som de deltagande lagen kommer att spela i under juniorvärldsmästerskapet i ishockey 2021.
Under grundomgången möter alla lag inom respektive grupp varandra, där de fyra lagen som lyckas allra bäst från vardera grupp avancerar till slutspel.
Matcherna i gruppspelet pågår mellan 26 december 2020 och 1 januari 2021 och i vårt spelschema kan du se datum och tid för respektive möte.

Tabell Junior hockey VM 2021 – Grupp A

Laddar...

Tabell Junior hockey VM 2021 – Grupp B

Laddar...

Teckenförklaring:
# – Placering

S – Spelade matcher
V – Vinster
VÖ – Vinster på övertid
FÖ – Förluster på övertid
F – Förluster
+/- – Målskillnad
P – Poäng

Hur går JVM-gruppspelet till?

I och med att intresset för juniorvärldsmästerskapet har ökat så har även möjligheten för lag att vara med ökat. Sedan 1996 har ligan plats för 10 landslag i den högsta divisionen, som kämpar om poängen som behövs för att ta sig vidare till slutspelet. Precis som i övriga mästerskap inom sporten så belönas man med 3 poäng om man vinner en match, 2 poäng om man vinner på förlängning samt en poäng om man förlorar på förlängning. Förlorar man i sin tur ett möte blir man utan poäng, vilket man inte vill vara om man vill hålla sig kvar i turneringen. Det är endast de fyra främsta lagen i vardera grupp som går till kvartsfinal.

De två lag som hamnar sist i JVM-grupperna får även de fortsätta spela efter att gruppspelet är slut, men här handlar det snarare om att få stanna kvar i ligan till nästa år. Lagen möts i två matcher där det gemensamma resultatet avgör vilket utav lagen som klarar sig kvar till den kommande säsongen. Det andra laget ersätts i sin tur utav ett lag ifrån den lägre divisionen. I den turneringen gäller det att man vinner det hela för att avancera uppåt.

Sverige har lyckats mycket bra i turneringens gruppspel och har sedan 2008 vunnit sin grupp vid varje mästerskap. 2004 var senaste gången som laget befann sig i tabellens nedre skikt, men efter en seger i nedflyttningsomgången lyckades man hålla sig kvar i turneringen. Sanningen är att Sverige är en av få nationer som aldrig behövt lämna den högsta divisionen i juniormästerskapet.