Grupper och tabeller JVM 2019

/Grupper och tabeller JVM 2019
Grupper och tabeller JVM 20192018-08-10T09:59:03+00:00

Här kan ni följa ställningen i grupperna som de deltagande lagen kommer att spela i under juniorvärldsmästerskapet i ishockey 2019.
Under grundomgången möter alla lag inom gruppen varandra, där de fyra främsta lagen från vardera grupp avancerar till slutspel.
Matcherna i gruppspelet pågår mellan 26 december 2018 och 1 januari 2019 och i vårt spelschema kan du se datum och tid för respektive möte.

Grupp A

Laddar...

Grupp B

Laddar...

Hur går JVM-gruppspelet till?

I och med att intresset för juniorvärldsmästerskapet har ökat så har även möjligheten för lag att vara med ökat. Sedan 1996 har ligan plats för 10 landslag i den högsta divisionen, som kämpar om poängen som behövs för att ta sig vidare till slutspelet. Precis som i övriga mästerskap inom sporten så belönas man med 3 poäng om man vinner en match, 2 poäng om man vinner på förlängning samt en poäng om man förlorar på förlängning.

De två lag som hamnar sist i JVM-grupperna får även de fortsätta spela efter att gruppspelet är slut, men här handlar det snarare om att få stanna kvar i ligan till nästa år. Lagen möts i två matcher där det gemensamma resultatet avgör vilket utav lagen som klarar sig kvar till den kommande säsongen. Det andra laget ersätts i sin tur utav ett alg ifrån den lägre divisionen.