Betsson

Foto: Henric Wauge

Trots att hockey-VM inte startar förrän i nästa vecka är det redan nu många som funderar på var framtida upplagor av turneringen kommer att äga rum. Vi i Europa har tur, då mästerskapet under flera år framöver kommer att spelas på europeisk mark så att vi slipper obekväma tidsskillnader. Här har vi summerat den information som än så länge finns om de framtida världsmästerskapen i hockey på herrsidan.

Hockey VM 2020 i Schweiz

Nästa års världsmästerskap i ishockey kommer att spelas i de schweiziska städerna Zürich och Lausanne mellan datumen 8-24 maj 2020. Arenorna som kommer att användas under turneringen är Hallenstadion i Zürich, samt en helt ny arena som just nu håller på att byggas Lausanne. Dessa kommer kunna ta publiksiffror på 11 200 samt 9 500 personer per match. Med största sannolikhet är det den äldre och större arenan som kommer att hålla i slutspelet. Redan nu kan man anmäla sitt intresse för att vara volontär under turneringen och inom kort kommer även de första biljetterna att börja säljas.

Hockey VM 2021 i Vitryssland och Lettland

År 2021 kommer turneringen precis som 2017 att samarrangeras av två närliggande nationer, denna gång av Vitryssland och Lettland. Städerna som matcherna kommer att spelas i är Minsk och Riga, där det med stor sannolikhet blir arenorna Minsk Arena och Arena Riga som mötena kommer att ske på. Senast som Vitryssland var värd var 2014 och för Lettland är 2006 året då hockey VM besökte landet. En gemensam nämnare mellan dessa mästerskap är att Sverige tog medalj i bägge turneringarna. Datumen som IIHF satt för turneringen är 7-23 maj.

Annons: ⇢ Snabbare.com - Streama hela hockey-VM här

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Hockey VM 2022 i Finland

Världsmästerskapet återvänder till Europas främsta hockeynation om tre år och då blir det precis som många gånger tidigare Helsingfors och Tammerfors som tillsammans arrangerar turneringen. I huvudstaden blir det Hartwall Arena som kommer att hålla i matcherna, samtidigt som nya arenan i Tammerfors beräknas står klar till 2021. IIHF har satt turneringens startdatum till den 13 maj, med den stora finalen som avgörs den 29 maj. Ett kalendermässigt sent mästerskap om man jämför med föreliggande år.

Europa-sviten kan fortsätta även framöver

Som vi tidigare nämnt ser det även ut som att VM 2023 kommer att spelas i Ryssland, 2024 i Tjeckien samt 2025 i Sverige. Än så länge är dessa nationer de enda som ansökt om turneringarna för respektive år och förhoppningsvis får vi framöver svar på om vi får se världsmästerskapet på svensk mark om sex år eller ej.