Betsson

Det startade så fantastiskt för svensk del, men sedan förvandlades det till en riktig nagelbitare. Men en sen finsk forcering avgör matchen som Sverige förlorar med 3-2.

Finland fick ett powerplay ganska omgående, men skapas knappt något Juniorlejonen. Finland ser lite fumliga ut, kanske är de nervösa och tagna av stundens allvar eller så spelar Sverige ett så pass starkt boxplay.

Även fast det dröjer nästan 8 min i i perioden innan Sverige får sitt första skott på mål, så känns det lovande spelmässigt då Sverige har kontroll på spelet. Efter en fin forcering av Sverige så hamnar pucken hos Raymond som “passfintar” och sedan sätter den i närmsta krysset. Sverige tar ledningen efter 14.28 i 1:a perioden.

En Söderblom special

Ståpäls när Söderblom gör 2-0, det är nästan som om Raymond visste vad som skulle hända när han passar till Söderblom som står framför mål och ger en repris av målet mot Tjeckien. I intervjun i periodpausen fick vi det bekräftat att Sverige hade scoutat Finland och sett just detta att deras box ligger ganska långt upp för att störa svenska skyttarna. Detta gav Söderblom det utrymmet som han behövde för att utöka Sveriges ledning.

Svackan

Ett mönsteranfall från Finland som leder till reducering av Henri Nikkanen redan efter 5.32 in i 2:a perioden. Sedan fortsätter de i rasande fart och kort därefter gör Juniorlejonen ytterligare mål. Efter Video Challenge från Sverige så döms målet bort då det mycket riktigt är offside av finsk spelare.

I samma veva såg det riktigt otäckt ut när Raymond blir crosscheckad och såg ut att ha riktigt ont. Lite senare får han även pucken på läppen och börjar blöda. En period med mycket otur för Lucas Raymond, men han är tillbaka i spel igen.

Detta är dock Finlands period och lite turligt så leder fortfarande Juniorkronorna med 2-1 inför 3:e perioden.

Vilket drama

Slarv i början av 3:e perioden och Finland drar nytta av detta för att skapa press. Mot mitten av perioden åker spelarna mest fram och tillbaka utan att det egentligen händer särskilt mycket. De få gånger som det kommer skott så tar Alnefelt hand om dem. Kvitteringen kommer i finsk powerplay genom Finlands lagkapten Anton Lundell. Det står 2-2 efter 11.04 i 3:e perioden.

En forcering mot slutet ger Juniorlejonen segermålet som nu spelar semifinal.

Om artikelförfattaren:

Anders Granström – Ansvarig utgivare & Sportjournalist
[email protected]
079-3395109

>> Läs mer om mig här