Champions Hockey League (CHL) är Europas främsta hockeyturnering för europeiska klubblag där de bästa lagen från de olika europeiska hockeyligorna möts för att göra upp om titeln som kontinentens mästare. Turneringen, som startade 2014, har vuxit i prestige och är en viktig arena för klubbar att visa upp sig på den internationella ishockeyarenan.

Vinnare av CHL 2021

Inget lag vann Champions Hockey League säsongen 2020/21. Turneringen ställdes in på grund av världspandemin Covid-19. Turneringen drabbades av pandemin, precis som övriga världen. Från och med utbrottet i december 2019 i Kina men också i början av 2020 i övriga världen så stängdes mycket idrott ner, likt CHL. Men säsongen 2019/20 hann spelas klart med Frölunda HC som segrare. Men efter att Europas alla myndigheter fått ordning på grejerna så stängdes ishockeyn ner under hösten, och därmed också CHL.

Skulle CHL ha spelats?

Det var planerat för en påbörjad CHL-turnering i oktober månad (ett par månader senare än vanligt). Men då världsläget blev sämre så valde man att ställa in turneringen helt.

När påbörjades CHL igen?

Till säsongen 2021/22 återupptogs CHL-spelet igen och turneringen pågår fortfarande än idag. Världsläget blev bättre under covid-19-pandemin och det gav hockeyspelare chansen att fortsätta sina drömmar.