Vilka lag spelar i 2019 års hockey VM?

Foto: Bildbyrån

Nu när 2018 års turnering börjar lida mot sitt slut så tänkte vi börja blicka lite smått mot nästa års världsmästerskap. Som vi tidigare nämnt har Storbritannien och Italien kvalificerat sig ifrån den lägre divisionen och kommer därmed att delta i topp-divisionens mästerskap under nästa år. Samtidigt så är det två lag ifrån årets turnering som flyttas ner en division och det är nu klart vilka två lag som behöver lämna.

De lag som inte längre får spela ihop med Sverige och andra topp-nationer är Vitryssland och Sydkorea, som placerade sig allra sist i de två tabellerna. Lagen fick inte med sig några poäng alls i sina sju gruppspelsmatcher och relegeras därmed till division 1 grupp A. För det sydkoreanska laget blev det bara ett år uppe i topp-divisionen, medans Vitryssland varit med i ligan sedan 2005.

Här listar vi vilka olika lag som kommer att delta i världsmästerskapens olika divisioner under nästa år.

Topp-divisionen
Kvar i divisionen är Sverige, Ryssland, Tjeckien, Schweiz, Slovakien, Frankrike, Österrike, Finland, USA, Kanada, Lettland, Danmark, Tyskland och Norge. Förutom dessa lag tillkommer Storbritannien och Italien som klättrat upp ifrån division 1 grupp A.

Division 1 grupp A
Vitryssland och Sydkorea flyttar ner ett snäpp och kommer här spela tillsammans med Kazakstan, Ungern och Slovenien. Även Litauen kommer att spela här efter att ha klättrat upp en division.

Division 1 grupp B
Polen flyttas ner till grupp B, där man kommer att spela tillsammans med Japan, Estland, Ukraina och Rumänien. Också Nederländerna kommer att spela här under 2019.

Division 2 grupp A
Kroatien flyttas ner hit och kommer då att spela ihop med Australien, Serbien, Kina och Belgien. Även det spanska landslaget kommer att spela här efter att ha flyttats uppåt.

Division 2 grupp B
Island kommer att spela i den här divisionen tillsammans med Nya Zeeland, Israel, Nordkorea och Mexiko. Förutom dessa nationer har Georgien flyttats upp till den här divisionen.

Division 3
Luxemburg halkade under 2018 ner till division 3 och kommer här att spela ihop med landslagen ifrån Bulgarien, Turkiet, Kinesiska Teipei och Sydafrika. Även Turkmenistan lyckades kvala sig till en plats i det här mästerskapet.

Av |2018-05-18T08:36:25+00:0018 maj, 2018|VM 2019|0 Kommentarer

Om författaren:

Redaktör för VMhockey.se och sportälskare. E-post: anders@vmhockey.se

Skriv en kommentar