Betsson

Detta VM har bjudit på många överraskningar, många oväntade resultat. Det brukar alltid vara någon skräll under mästerskapen, men denna gång har det varit många fler än vanligt.

Finns det några lag som definitivt är klara för slutspel i skrivande stund? Svaret är ja, men enbart ett lag och det är Finland. Finland som leder grupp B på 15 poäng kan ej hamna utanför slutspelet, men däremot så kämpar de fortfarande om vilken placering de ska få. Att vinna mot Kanada imorgon skulle ge Finland högst ranking inför en eventuell semifinal och det kan vara mycket värt.

Vilka är spekulanterna för slutspelsplatserna?

Det finns ganska många lag. I grupp A är Storbritannien och Belarus avhängda och har ej någon chans att nå slutspel. I grupp B är det Norge och Italien som är borta från slutspel. Men resterande 11 lag gör upp om resterande 7 platserna (utöver redan klara Finland).

I grupp A:
Schweiz
Ryssland
Slovakien
Sverige
Tjeckien
Danmark

Schweiz & Ryssland är väldigt troliga att gå vidare oavsett resultat i den avslutande omgången. Kampen om de sista 2 platser står mellan Sverige, Slovakien, Tjeckien och Danmark.

I grupp B:
USA
Tyskland
Kazakstan
Lettland
Kanada

Här USA det som lag som ska ta sig vidare. Sedan är det öppet mellan Tyskland, Kazakstan, Lettland & Kanada.

Såhär gissar jag att det går:

Jag tror att i grupp A får vi se Schweiz, Ryssland, Slovakien & Tjeckien i slutspel. I grupp B är det Finland, USA, Tyskland & Kazakstan.