Under påskafton avgjordes damernas världsmästerskap i ishockey i Malmö. Precis som i samtliga tidigare mästerskap så spelades finalen mellan de två toppnationerna USA och Kanada. Matchen blev en riktig rysare som bjöd på stora svängningar.

Efter endast elva minuter spelade hade USA övertaget av matchen med en ledning på 3-0 tack vare mål av Anne Pankowski, Hilary Knight och Megan Keller. Vid slutet av den andra perioden hade dock spelet vänt och Kanada hade spelat fram sig till ett lika resultat på 5-5.Den sista perioden blev därför direkt avgörande och bägge lagen spelade för vinst. Efter elva minuter lyckades dock Brianna Cecker få pucken i mål för USA, viklet två minuter senare följdes av det avgörande målet från Kendall Coyne. Slutresultatet blev 7-5 till USA som fick lyfta guldpokalen för sjätte gången genom åren. Förutom mål bjöd även matchen på ett par utvisningar, där ett flertal av dessa ledde till mål i powerplay.

Förutom finalen spelades även bronsmatchen mellan Finland och Ryssland. Det blev Finland som gick segrande ur mötet och då kunde knipa sin elfte silvermedalj.