Foto: Bildbyrån

USAs Jack Hughes smällde in 20 poäng på nio matcher under U18-VM i april, och förväntas gå först i NHL-draften senare i år. Idag ställs han mot hela VM:s skyttekung, finska superlöftet Kaapo Kakko, som väntas gå tvåa i draften.

Jack Hughes är lätt att urskilja från resten av spelarna i VM. Han är nämligen så pass ung att han fortfarande måste spela med galler. Men trots sin ringa ålder har den 17-åriga supertalangen redan hunnit med att spela U18-VM, J20-VM – och nu senior-VM med USA. Han rankas som etta inför årets NHL-draft och har under säsongen stått för 48 poäng på 24 matcher med sitt lag USNTDP (United States National Talent Development Program) Juniors i USHL. I första VM-matchen spelade han tillsammans med Patrick Kane i USAs tredjekedja.

Kakko bäst i hela VM

Det har visserligen bara gått två omgångar av årets VM-turnering och det är svårt att redan nu sia i vem som kommer bli turneringens stora skyttekung. Men Finlands 18-åring Kaapo Kakko har med sina fem mål redan nu en god chans. Kakko håller till vardags hus i TPS i Liiga, och stod i år för 38 poäng på 45 matcher. Han rankas som nummer två inför draften, och har även han redan hunnit med spel i U18- och J20-VM.

Om artikelförfattaren:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här