Jalla casino

En spelare i Juniorkronorna har blivit utsatt för extra mycket anklagelser efter kvartsfinalförlusten mot Finland. Enligt uppgifter till Sportbladet kan det handla om direkta hot mot spelaren.

Juniorkronornas turnering i Edmonton avslutades på ett snöpligt sätt under gårdagen, när Finlands Roni Hirvonen avgjorde för de finska juniorlejonen med 24 sekunder kvar att spela av matchen.

Förlusten och det tidiga uttåget väckte reaktioner hos hockeyälskare runt om i Sverige, på sociala medier. Men nu ser reaktionerna ut att ha gått för långt.

Enligt uppgifter till Sportbladet ska en spelare i Juniorkronorna ha utsatts för extra mycket nedsättande kommentarer och i något fall ett direkt hot. Detta ska ha skett via sociala medier.

Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom kommenterar kvällstidningens uppgifter och är inte nöjd över hur situationen hanterats på sociala medier. Men han meddelar också att förbundet jobbar med ärendet.

– Vi har satt igång och jobbat med detta via vår säkerhetsavdelningen. Jag tycker det är för jävligt, säger han till Sportbladet.

Östblom själv arbetar inte med ärendet, utan hänvisar till säkerhetsavdelningens arbete som är i full gång. Men tävlingschefen meddelar till Sportbladet att Svenska Ishockeyförbundet tar allvarligt på händelsen, och kommer utan tvekan att polisanmäla ärendet, om det förekommer hot mot spelaren.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Frölunda - Linköping
Oskarshamn - Färjestad