Jalla casino

Tomas Montén testade 18 nya spelare till fyrnationsturneringen i Tjeckien. Efter en vecka i Hodonin kan Juniorkronorna kassera in tre förluster.

Juniorkronorna är inne i en fas där en ny årgång (äldst födda 2002) ska slussas in i systemet som Tomas Montén och hans kollegor vill spela. I december tekas JVM igång och fram till dess så har förbundskaptenen ett par läger på sig att testa spelare i den svenska tröjan.

Fyrnationsturneringen i Tjeckien blev just en sådan perfekt turnering där Montén kan få se spelare på nära håll. Efter en turnering i USA så valde förbundskaptenen att behålla fyra spelare och ta in 18 nya till turneringen i Tjeckien. Lägg där till att många spelare som är aktuella för Juniorkronorna har varit på NHL-läger under sommaren eller inte varit tillgängliga av andra anledningar.

Turneringen i Tjeckien blev ingen lyckad sådan för Sverige, ur resultatsynpunkt. Tre raka förluster över tre dagar, mot bättre motstånd. Juniorkronorna ställdes mot Ryssland i premiären och förlorade tungt med 4-1.

I den andra matchen så ställdes man mot värdnationen Tjeckien och blev krossade med hela 9-3. Den sista matchen spelades mot Finland där det blev förlust med 2-1. Därmed kom Sverige sist i träningsturneringen.

Klicka HÄR för att se Juniorkronornas trupp till turneringen i Tjeckien.

Resultat och målskyttar för Juniorkronorna

Sverige – Ryssland 1-4

Målskytt: Ludwig Persson

Sverige – Tjeckien 3-9

Målskyttar: Ludvig Jansson, Oliver Johansson, Åke Stakkestad

Sverige – Finland 1-2

Målskytt: Måns Forsfjäll


Frölunda - Linköping
Oskarshamn - Färjestad