Expekt

Tre Kronor ska möta Danmark i dubbla landskamper den 12-13 april. Nu har förbundskapten Sam Hallam presenterat den allra första truppen för Sverige under våren, en vår som ska avslutas med VM 2023 i Tammerfors och Riga.

För exakt ett år sedan presenterade Johan Garpenlöv den första Tre Kronor-truppen till landskamperna mot Norge inför VM 2022, en trupp bestående av spelare som inte spelade slutspel i sina respektive serier. Från den truppen tog sig faktiskt sju spelare in till den preliminära VM-truppen det året.

Nu, år 2023, var det Sam Hallams tur att presentera den allra första landslagstruppen för den hektiska våren. Tre Kronor kommer att spela mot Danmark den 11-13 april innan man samlas mot Norge 18-20 april och sedan Finland 25-29 april. Därefter väntar Czech Hockey Games 2-7 april innan en första VM-trupp ska vara satt den 10 maj. Intensiva veckor för Sam Hallam och gänget alltså, där Tre Kronor-truppen under tiden kommer att få många olika skepnader.

Under tisdagen presenterade Sam Hallam den första Tre Kronor-truppen för våren, den trupp som ska resa till Danmark och ställas mot danskarna i två landskamper i Vojens och Esbjerg. Med ett pågående SHL-slutspel och pågående slutspel i andra delar av Europa hade Hallam ett mindre urval att välja från till denna samling, men truppen består av flera spännande namn.

– En stark trupp med många spelare som är VM-aktuella, inte minst på forwardssidan. Vi ser flera spelare som varit med oss tidigare under säsongen och gjort det bra. Det är roligt med en blandning av etablerade, rutinerade spelare och debutanterna Jacob Johansson, Joel Nyström, Samuel Johannesson, Victor Sjöholm, Marcus Sylvegård och Filip Bystedt, säger förbundskapten Sam Hallam i Svenska Ishockeyförbundets pressmeddelande.

Spelschema

Matcherna sänds i SVT.

12 april:
Danmark – Sverige (Frøs Arena)
19:00

13 april:
Danmark – Sverige (Granly Arena)
19:00

Truppen

Målvakter:
35. Jacob Johansson, Timrå IK
63. Marcus Högberg, Linköping HC

Backar:
5. Victor Sjöholm, HV71
13. Samuel Johannesson, Brynäs IF
26. Joel Nyström, Färjestads BK
32. Oscar Engsund, Luleå HF
38. Olle Alsing, Leksands IF
54. Anton Lindholm, Leksands IF
73. Adam Ollas Mattsson, Malmö Redhawks

Forwards
14. Oskar Lang, Leksands IF
18. Dennis Everberg, Rögle BK
19. Marcus Sörensen, Fribourg-Gottéron
20. André Petersson, HV71
24. Oscar Lindberg, SC Bern
25. Filip Bystedt, Linköping HC
28. Anton Bengtsson, Rögle BK
29. Marcus Sylvegård, Malmö Redhawks
59. Linus Johansson, Färjestads BK
70. Dennis Rasmussen, HC Davos
71. Isac Brännström, Luleå HF/HV71
89. Patrik Karlkvist, IK Oskarshamn
95. Jacob de la Rose, Fribourg-Gottéron

Uppdaterad 4 april, 2023