Karjala Cup fortsätter att vara en turnering som inte passar Tre Kronor alls. Efter förlusten mot Finland med 3-2 reser Sverige hem med tre förluster i bagaget och senast Sverige vann en match i Karjala Cup var 2018.

Det blev tillslut ytterligare en förlust för Tre Kronor i Karjala Cup i år, tre raka förluster blev det i årets turnering och Tre Kronor har nu sex raka matcher i turneringen utan vinst.

I den sista matchen i årets turnering stod värdnationen Finland för motståndet, Ett Finland som inför matchen även dem hade två förluster.

Matchen inleddes trevande från båda sidor men där båda lagen stack ut stundtals och skapade sina lägen under första perioden. Varken Sverige eller Finland lyckades dock med att skapa något längre tryck mot motståndarna och resultattavlan visade 0-0 efter första perioden.

I den andra perioden chockstartade Tre Kronor med att först göra 0-1 genom Max Friberg redan efter 18 sekunder. Och bara 43 sekunder senare var det dags igen när Leon Bristedt gjorde 0-2. Tre Kronor fick med andra ord en kanonöppning på andra perioden och finländarna kändes väldigt förvirrade under en period. Men Finland hämtade upp sig och började sakta men säkert äta sig in mer och mer i matchen och skapa tryck på Sverige. Något som även gav resultat när Aleksi Saarela gjorde 2-1 med sex minuter kvar att spela av andra perioden. Tre Kronor höll undan för mer mål och kunde gå till vila efter två perioder med en ledning.

En ledning som i inledningen av den tredje perioden kunde ha utökats vid flera tillfällen då Finland radade upp utvisningar i tredje perioden. Tre utvisningar under de fyra första minuterna gjorde att Tre Kronor hade ett gyllene läge att punktera matchen. Men Finland rädde ut situationen och istället var det Finland som kvitterade matchen till 2-2 när Villi Saarijarvi hittade nätet med nio minuter hade spelats. Med tre minuter kvar att spela av matchen drog Tre Kronor på sig en utvisning och till skillnad mot Sverige så utnyttjade Finland chansen att spela i powerplay maximalt. Det hade bara gått 16 sekunder på utvisningen när Valtteri Kemilainen satte dit segermålet till 3-2.

Förlusten för Sverige innebär att Tre Kronor inledde årets Euro Hockey Tour med tre raka förluster och man slutade sist i tabellen. Ryssland som till den här turneringen valde att skicka sitt juniorlag gick något överraskande och vann Karjala Cup efter att Ryssland vunnit alla sina tre matcher.

Nästa turnering för Sverige är Channel One Cup som spelas i Ryssland. Den turneringen spelas mellan 14-20 december.