LeoVegas

Det är ett Tre Kronor som enbart består av spelare från SHL och Jonathan Dahlen från Hockeyallsvenskan som spelar i Karjala Cup. Premiärmatchen mot Tjeckien blev inte alls som Tre Kronor hade tänkt sig och Tjeckien kunde komfortabelt vinna matchen med 3-1. 

Matchen mellan Tjeckien och Sverige som inleder årets Karjala Cup skulle egentligen ha spelats i Tjeckiens huvudstad Prag, men på grund av corona situationen i Europa så flyttades matchen till Helsingfors där resten av matcherna ska spelas. Coronaläget har även gjort att det var ett Tre Kronor som enbart består av spelare hemmahörande i svenska klubblag och det märktes på isen att det inte riktigt var ett samspelt Tre Kronor.

Tjeckien var det bättre laget från start i dagens match, man vann i stort sett alla dueller under matchen och Sverige fick aldrig igång något riktigt farligt spel. Sverige kändes väldigt passiva under stora delar av matchen och detta straffade sig även resultatmässigt. Tjeckien drog ifrån under första period efter två sena mål vilket resulterade i att Tre Kronor gick till vila efter första perioden med ett underläge på 2-0. Tjeckien kunde sedan utöka sin ledning under andra perioden till 3-0 innan Max Friberg putsade till siffrorna i den sista perioden och matchen slutade 3-1.

Nästa match för Tre Kronor är på lördag i Karjala Cup när Sverige möter Ryssland. Den matchen spelas 12:30 och sänds på TV10 och Viaplay.

Artikeln är skriven av:


Annons: ⇢ LeoVegas - Sätt in 100 kr eller mer och få ett gratisspel värt 100 kr

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här