Returmötet mot Danmark i Nordic Cup blev en märklig historia. Sverige styrde matchen och dominerade skottstatistiken. Trots detta så var det Danmark som stod som segrare när slutsignalen gick.

Sverige vann skotten med hela 32-8, ändå var det Danmark som stod som segrare i matchen med 3-2.

Det var Danmark som öppnade matchen starkaste och redan efter 1 minut och 14 sekunder så stod det 1-0 till Danmark när Mathias From skickade in pucken i mål. Danmark ökade sedan på sin ledning i första perioden när Nicklas Jensen gjorde 2-0. Detta gjorde att Danmark var 50 procentiga på sina skott under första perioden då de enbart fick iväg fyra avslut på mål.

Sverige studsade dock tillbaka i den andra perioden när Dennis Rasmussen reducerade till 2-1 efter bara 44 sekunder. Anton Wedin kvitterade sedan matchen till 2-2 i slutskedet av perioden och inför sista perioden var det ett lika resultat.

I den tredje perioden chockstartade Danmark genom att göra 3-2 efter bara 15 sekunder när Nicolai Mayer satte dit pucken. Sedan var det Sverige för hela slanten. Tre Kronor pressade på och skickade iväg skott efter skott mot Danmarks mål men Sebastian Dahm i det danska målet höll tätt. Noterbart var att Danmarks enda skott under den tredje perioden var målet från Nicolai Mayer annars hade de inga skott på mål men lyckades alltså ändå till sist vinna matchen med 3-2.

Nästa match för Sverige i Nordic Cup är mot Norge den 3 maj.