Betsson

Tommy Boustedt har varit generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundet under sex årstid och innan dess var tretton år som utvecklingschef på förbundet, men i höst lämnar Boustedt sitt uppdrag hos förbundet. 

Det har varit turbulent på förbundet den senaste tiden detta efter att en anmälan kommit in om sexuellt ofredande. Det är en före detta anställd på förbundet som är misstänkt för brotten mot en som är anställd på förbundet. Den som gjorde anmälan var Anders Feltenmark som kort därefter fick lämna sitt jobb på grund av arbetsbrist. Sedan har skandalerna rullat vidare, förbundet har anklagats för könsdiskriminering och för ett par dagar sedan gick flera av Sveriges största ishockeyprofiler ut med protest mot förbundet och deras agerande i avskedet av Feltenmark.

Turbulensen som varit inom förbundet får nu konsekvenser när Tommy Boustedt som är generalsekreterare på förbundet lämnar sin tjänst meddelar han i ett pressmeddelande

På grund av det rådande läget kring covid-19 så kommer Boustedt att sitta kvar på sin tjänst tills en ny generalsekreterare tar över, dock som längst till oktober 2020.

– Den senaste tidens uppmärksamhet kring vårt kansli har tagit fokus från de många positiva saker vi har framför oss de närmaste åren. Nu kommer vi omgående att inleda arbetet med att rekrytera en ny generalsekreterare som kan ta över när Tommy lämnar i höst, säger Anders Larsson styrelseordförande i Svenska Ishockeyförbundet i pressmeddelandet.

Annons: ⇢ Snabbare.com - Få 100 kr extra att spela för

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här