USA möter Tjeckien i kvartsfinalen

Foto: Bildbyrån

Om Sverige tar sig vidare ifrån kvarten så är det segraren i mötet mellan USA och Tjeckien som väntar. Tjeckien tog sig vidare ifrån grupp A som tredje bästa nation, samtidigt som det nordamerikanska laget slutade på en andraplats i grupp B. Här får du allt du behöver veta inför mötet mellan Tjeckien och USA den 17e maj.

Lagens prestation i turneringen

De här två lagen har fått med sig sex utav sju möjliga vinster i turneringen, där två respektive tre har plockats hem på övertid. Tjeckiens enda förlust kom mot det svenska laget samtidigt som USA föll mot Finland i gruppspelsfinalen. Båda lagen har lyckats hålla nollan i två utav sina matcher, men samtidigt visat på svagheter under turneringens gång. Till exempel släppte USA in ett mål mot Sydkorea, samtidigt som Tjeckien fick kämpa i mötet med bottenlaget Österrike.

Tidigare möten mellan de två lagen

Under de olympiska spelen möttes lagen på precis samma sätt som man gör nu, det vill säga i en direktavgörande kvartsfinal. Mötet slutade 3-2 till Tjeckien, som slutligen hamnade på en fjärdeplats i turneringen. För två år sedan möttes lagen senast i VM-sammanhang och då var det USA som vann kampen med 2-1.

USA-Tjeckien TV-tid

Mötet mellan Tjeckien och USA spelas på torsdag den 17 maj klockan 16:15 på Jyske Bank Boxen i Herning. För oss svenska fans som vill följa matchen kommer den att sändas i TV10 samt Viaplay.

Av | 2018-05-16T11:42:37+00:00 16 maj, 2018|Slutspel, VM 2018|0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Genom att du fortsätter att använda denna sajt så godkänner du användningen av Cookies. Mer info

Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.

Stäng