USA möter Tjeckien i kvartsfinalen

Foto: Bildbyrån

Om Sverige tar sig vidare ifrån kvarten så är det segraren i mötet mellan USA och Tjeckien som väntar. Tjeckien tog sig vidare ifrån grupp A som tredje bästa nation, samtidigt som det nordamerikanska laget slutade på en andraplats i grupp B. Här får du allt du behöver veta inför mötet mellan Tjeckien och USA den 17e maj.

Lagens prestation i turneringen

De här två lagen har fått med sig sex utav sju möjliga vinster i turneringen, där två respektive tre har plockats hem på övertid. Tjeckiens enda förlust kom mot det svenska laget samtidigt som USA föll mot Finland i gruppspelsfinalen. Båda lagen har lyckats hålla nollan i två utav sina matcher, men samtidigt visat på svagheter under turneringens gång. Till exempel släppte USA in ett mål mot Sydkorea, samtidigt som Tjeckien fick kämpa i mötet med bottenlaget Österrike.

Tidigare möten mellan de två lagen

Under de olympiska spelen möttes lagen på precis samma sätt som man gör nu, det vill säga i en direktavgörande kvartsfinal. Mötet slutade 3-2 till Tjeckien, som slutligen hamnade på en fjärdeplats i turneringen. För två år sedan möttes lagen senast i VM-sammanhang och då var det USA som vann kampen med 2-1.

USA-Tjeckien TV-tid

Mötet mellan Tjeckien och USA spelas på torsdag den 17 maj klockan 16:15 på Jyske Bank Boxen i Herning. För oss svenska fans som vill följa matchen kommer den att sändas i TV10 samt Viaplay.

Av |2018-05-16T11:42:37+00:0016 maj, 2018|Slutspel, VM 2018|0 Kommentarer

Om författaren:

Redaktör för VMhockey.se och sportälskare. E-post: anders@vmhockey.se

Skriv en kommentar