Favoriten Tjeckien vinner idag 4-1 och är klara för semifinal. Vem som Tjeckien får möta avgörs efter kvällsmatcherna.

Det är Tjeckien som får den bästa starten i denna match. Det blir en tysk utvisning redan efter 35 sekunder och Tjeckien sätter 1-0 i powerplay. Sedan efter halva perioden blir det en repris, tysk utvisning och tjeckiskt powerplay-mål och 2-0 till Tjeckien. Det är också ställningen efter 1:a perioden.

Tjeckien kontrollerar denna match och dunkar in ytterligare ett powerplay-mål till en 3-0 ledning. Tyskarna har knappt haft någon chans och när de får en fantastiskt läge så briljerar Vejmelka i det tjeckiska målet med en fantastisk räddning. Det står 3-0 efter 2:a perioden.

Tyskland lyckas med en reducering, men ej mer än så. Med mål i tom bur så blir tjeckisk seger med 4-1 och det första laget klar för semifinal i Hockey-VM 2022.

Ikväll kl 19.20 görs det upp om de sista semifinalplatserna då Finland-Slovakien och Schweiz-USA möts.