Foto: Henric Wauge

Som vi kunde presentera redan efter matcherna igår så kommer Sverige att ställas mot Finland i morgondagens match. Nu är det även klart att matchen börjar klockan 20:15, precis som kvartsmötet mellan Tjeckien och Tyskland. De två andra kvartsfinalerna spelas i sin tur tidigare under eftermiddagen.

>> Här hittar du all information om slutspelet

Tidigare möten mellan kvartsfinallagen

Sverige och Finland är ett klassiskt derbymöte och senast som lagen möttes i VM-sammanhang var 2017, då Sverige besegrade finnarna i semifinalen med 4-1. Under alla år har det blivit sammanlagt 65 matcher i världsmästerskapet mellan grannländerna där Tre Kronor segrat i hela 38 av dessa möten.

Tyskland och Tjeckien har i sin tur mötts i 13 tidigare världsmästerskapsmatcher, där Tjeckien vunnit 11 av mötena. Senaste mötet skedde i gruppspelen 2015, där Tjeckien vann med 4-2.

Kanada och Schweiz har spelat mot varandra i 31 VM-matcher under åren och här har det Nordamerikanska laget vunnit 25 av matcherna. Förra året möttes laget i den ena semifinalen, där Schweiz faktiskt vann och gick hela vägen till final.

USA och Ryssland som enskild nation har 16 tidigare möten i bagaget och här är siffrorna betydligt jämnare. Ryssland har vunnit åtta av matcherna samtidigt som USA vunnit sju av matcherna. För två år sedan möttes lagen i den avslutande gruppspelsmatchen och då var det USA som vann gruppen och därmed även gruppen.

Om artikelförfattaren:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här