Foto: Bildbyrån

Det var nog få som trodde att detta skulle bli en spännande match, speciellt då Schweiz såg så svaga ut i semin mot Finland, men det blev en underhållande match där resultatet ej var givet förrän mot slutet. Ryssland vann matchen med 5-2 och knep bronset för detta mästerskap.

Rysslands förmåga att ladda om
Det var en tung förlust igår för Ryssland i semifinalen mot USA. Men det var ett motiverat Ryssland som klev in på isen och satte direkt fart. Ryssland ägde pucken och Slepets får vara ifred och avancera mot mål, lägger pucken mellan benskydden på Hollenstein. Ryssland leder med 1-0 4.25 in i perioden.

Den enda stunden som Schweiz spelade bra var i powerplay. Men i samband med att Ryssland blir fulltaliga så gör de även 2-0. En snabb kontring och Shashkov utökar ledningen. Trots två insläppta mål så är det ändå Hollensteins förtjänst att Schweiz fortfarande är med i matchen.

Schweiz spelar bättre än mot Finland, men har det ändå väldigt tufft mot Ryssland.

Har Schweiz någon chans?
Ett mer avslappnat Ryssland gav Schweiz mer utrymme för sitt spel. Efter mindre än 5 minuter i 2:a perioden reducerar Schweiz till 2-1. Det är Nussbaumer som får stå ostört framför mål och trycka dit en retur.

I ett läge där matchen står och väger, där Schweiz var på väg in i matchen igen så utökar Kostin ledningen till 3-1. Men trots detta så ger sig inte schweizarna som ångar på.

Det blev inte bara ett, två utan tre skott. Ryska målvaken gör fantastiska räddningar varav det andra med baksidan av benskyddet och sedan gör Bruschweiler mål på volley och ställningen är nu 3-2. Schweizarna får stå väldigt fria i samband med detta mål

Starkt av Schweiz att ladda om efter så dålig 1:a period och sedan komma ut och göra en bra 2:a period.

Räckte inte hela vägen
Det fanns inga tankar hos Schweiz att göra något annat än fortsätta anfalla i 3:e perioden. Trots det schweiziska övertaget så är det Ryssland som utökar ledningen. Slepets snor åt sig pucken i egen zon, åker från två schweizare och sätter den, återigen, mellan benskydden på Hollenstein och Ryssland leder med 4-2. Detta var matchavgörande.

Ryssland gör sedan 5-2 i tom bur och nu är bronset vunnet.

Huvuddomare: Alarie J. (Kan) Spelplats: Vancouver

Anders Granström