Betsson

Foto: Bildbyrån

Det var Norge som tog ledningen i inledningen av matchen, men sen var det Tre Kronor för hela slanten. Sverige körde över Norge i skottstatistiken och vann till sist matchen med 5-2. Nationerna möter varandra i en returmatch redan ikväll. 

Det var Tobias Lindström som inledde målskyttet i matchen när han redan efter två minuter satte dit 0-1 till Norge. Men mycket mer än så hade inte Norge framåt under första perioden. Istället var det Sverige som låg på och jagade en kvittering. Och när dryga tio minuter hade spelades av första perioden kom så 1-1 i matchen när Jesper Fröden kvitterade för Sverige.

I den andra perioden var det Sverige som styrde spelet och skapade målchanserna. Detta resulterade även i att Sverige först kunde gå upp i en 2-1 ledning när Nils Lundkvist prickade in ledningsmålet. Och i periodens slutskede ökade Max Friberg på Sveriges ledning till 3-1.

Annons: ⇢ Snabbare.com - Streama hela hockey-VM här

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Sverige fortsatte även i tredje perioden att styra matchen och när Oscar Lindberg ökade på ledningen till 4-1 i inledningen av perioden kändes matchen avgjord. Dennis Rasmussen fick även han skriva in sig i målprotokollet när han utökade Sveriges ledning till 5-1 i mitten av tredje perioden. Norge fick in ett reduceringsmål i slutet av matchen när Martin Rönnlin putsade till siffrorna till 5-2. Men närmare än så kom aldrig Norge och Sveriges seger kändes aldrig hotad.

Sverige vann även skottstatistiken överlägset med 34-10 och segern var helt klart rättvis. Nationerna stöter på varandra redan ikväll när Tre Kronor ska spela sin sista match i Nordic Cup mot just Norge.