Sverige till semifinal!

Foto: Bildbyrån

Hittills har Sverige startat matcherna väldigt övertygande för att sedan nästan tappa matchen, denna gång var det tvärtom med en väldigt seg start för att sedan släppte i 3:e perioden. Helt rättvist vinner Sverige matchen med 3-2 och spelar nu semifinal mot USA.

Letterna hade förberett sig väl inför kvällens kvartsfinal, de lyckades neutralisera Sveriges spel. Tre kronor skapar väldigt lite och letterna likaså, vilket återspelas i skottstatistiken som blev 4-3 till Sverige.

Tre kronor kommer ut med energi och spelar med bättre intensitet, kanske snacket i periodpausen gjorde susen. Högre tempo och fler möjligheter skapas. Pressen fortsätter och ger till slut resultat då Filip Forsberg sätter 1-0.

Sverige fortsätter att jobba då Kempes klubba går av och då kontrar letterna och det är kvitterat till 1-1 genom Blugers.

Kort därefter får Sverige 2 utvisningar inom loppet av 6 sekunder och får spela 5 mot 3 i 1.54. Men Sveriges boxplay fungerar. Tur är väl det då det blir ytterligare en utvisning.

Bra fart också i den 3:e perioden, Viktor Arvidsson styr in ett skott och Sverige leder med 2-1. Detta följs upp av en svensk utvisning, men boxplay håller.  Så 04.29 in i 3:e perioden får Sverige äntligen spela powerplay och då sätter Ekman-Larsson 3-1 till Tre kronor.

Men självklart ska vi ha lite spänning in i det sista, Balcers dra iväg en fladdrande puck som åker förbi Nilsson och det är reducerat till 2-3.

Publiksiffra:

Domare: Mayer T. (Usa), Olenin K. (Rus)

Av |2018-05-17T23:16:00+00:0017 maj, 2018|Slutspel, VM 2018|0 Kommentarer

Om författaren:

Redaktör för VMhockey.se och sportälskare. E-post: anders@vmhockey.se

Skriv en kommentar