Sverige till semifinal!

Foto: Bildbyrån

Hittills har Sverige startat matcherna väldigt övertygande för att sedan nästan tappa matchen, denna gång var det tvärtom med en väldigt seg start för att sedan släppte i 3:e perioden. Helt rättvist vinner Sverige matchen med 3-2 och spelar nu semifinal mot USA.

Letterna hade förberett sig väl inför kvällens kvartsfinal, de lyckades neutralisera Sveriges spel. Tre kronor skapar väldigt lite och letterna likaså, vilket återspelas i skottstatistiken som blev 4-3 till Sverige.

Tre kronor kommer ut med energi och spelar med bättre intensitet, kanske snacket i periodpausen gjorde susen. Högre tempo och fler möjligheter skapas. Pressen fortsätter och ger till slut resultat då Filip Forsberg sätter 1-0.

Sverige fortsätter att jobba då Kempes klubba går av och då kontrar letterna och det är kvitterat till 1-1 genom Blugers.

Kort därefter får Sverige 2 utvisningar inom loppet av 6 sekunder och får spela 5 mot 3 i 1.54. Men Sveriges boxplay fungerar. Tur är väl det då det blir ytterligare en utvisning.

Bra fart också i den 3:e perioden, Viktor Arvidsson styr in ett skott och Sverige leder med 2-1. Detta följs upp av en svensk utvisning, men boxplay håller.  Så 04.29 in i 3:e perioden får Sverige äntligen spela powerplay och då sätter Ekman-Larsson 3-1 till Tre kronor.

Men självklart ska vi ha lite spänning in i det sista, Balcers dra iväg en fladdrande puck som åker förbi Nilsson och det är reducerat till 2-3.

Publiksiffra:

Domare: Mayer T. (Usa), Olenin K. (Rus)

Av | 2018-05-17T23:16:00+00:00 17 maj, 2018|Slutspel, VM 2018|0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Genom att du fortsätter att använda denna sajt så godkänner du användningen av Cookies. Mer info

Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.

Stäng