Foto: Bildbyrån

Sverige körde över USA med totalt 6-0 i sin semifinal och ser ut att vara i riktigt bra form. Schweiz gjorde en kämparinsats mot Kanada och förtjänar att vara i final. Här får du allt du behöver veta inför mötet mellan Sverige och Schweiz den 20:e maj och hur formen är för respektive lag.

Schweiz taktiskt skickliga

Schweiz lyckades med att neutralisera Kanadas offensiv och dra nytta av deras svaga defensiv. Schweiz har inte gjort speciellt många mål i detta VM, men de som dem har gjort har varit desto viktigare.  Det blev 3-2 mot Finland och det blev 3-2 mot Kanada. Även om Schweiz är en underdog i denna final så ska de intet sätt underskattas

Sverige alltjämt obesegrade

Semifinalen mot USA påminde ganska mycket om den mot Lettland, skillnaden var att USA var mycket bättre offensivt. Men försvaret funkade bra och Nilsson i målet höll tätt. Sverige var väldigt effektiva och nyttjade de få chanser de hade till att göra mål. Boxplay funkade, powerplay funkade… ja allt funkade. Kan de ta med sig detta till nästa match så kommer det att bli guld även i år.

Sverige-Schweiz TV-tid

Matchen mellan Sverige och Schweiz spelas på söndag den 20:e maj kl 20.15 på Royal Arena i Köpenhamn. Matchen kommer sändas som vanligt på TV3 samt Viaplay. Bronsmatchen mellan USA-Kanada spelas kl 15.45 på TV3 och Viaplay.