Sverige och Kanada till JVM-final

Inatt blev det klart att det svenska landslaget för första gången på fyra år är klara för final i Junior-VM. Laget besegrade USA med 4-2 efter en fantastisk insats i semin.

Den första perioden blev en mållös historia med 8-5 i skott till det amerikanska lagets fördel. I den andra perioden kunde Elias Pettersson sätta matchens första mål i powerplay. Strax efter det fick USA ett mycket starkt läge att reducera, men Gustavsson i det svenska målet stod emot anfallet. Med 1-0 i ryggen inför den sista perioden hade det svenska laget ett mycket bra läge, men samtidigt en alltför liten ledning för att kunna räkna med sig en vinst.

Den tredje perioden blev mycket händelserik och efter drygt sex minuter spelade kunde Lias Andersson och Fredrik Karlström tillsammans få upp pucken mot mål där Andersson slutligen satte 2-0. Strax därefter drog Linus Lindström på sig en utvisning, där USA fick en 2 minuters chans att komma ifatt. Dock blev det snarare Sverige som stack iväg, då man under denna period hann med att göra inte mindre än två mål i numerärt underläge!

Det första kom ifrån Oskar Steen, som ensam kunde föra upp pucken ifrån den svenska planhalvan och slutligen sätta pucken i målet. Endast 40 sekunder senare fick Axel Johnsson Fjällby tag på pucken vid mittlinjen och kunde även han på egen hand ta sig hela vägen fram till mål där han med ett hårt skott satte 4-0. I nästföljande numerära underläge kunde man dock inte stå emot motståndarna som satte sitt första mål via Kieffer Bellows.

En stund senare tog USA ut sin målvakt för att kunna spela sex mot fem, vilket resulterade i ett ytterligare mål. I matchens slutminuter drog det svenska laget på sig en obefogad utvisning, vilket gav USA sex mot fyra på isen. Dock lyckades laget trots detta inte komma förbi Filip Gustavsson i det svenska målet. När slutsignalen ljöd stod det klart att Sverige var klara för sin trettonde JVM-final.

Kanada blir finalmotståndet
I den senare semifinalen kunde Kanada besegra Tjeckien med 7-2. Detta blir femte gången som Sverige och Kanada möts i finalen, där alla tidigare möten resulterat i kanadensisk vinst. Finalmatchen mellan Sverige och Kanada spelas inatt klockan 02.00 och går att se i STV 2 eller via SVT Play. Bronsmatchen mellan USA och Tjeckien spelas i sin tur ikväll klockan 22:00 och går att se i TV12 eller via C More.

Av |2018-05-28T15:57:45+00:005 januari, 2018|JVM|1 kommentar

En kommentar

  1. Åsa 2018/01/05 at 17:48 - Svara

    “Detta blir femte gången som Sverige och USA möts i finalen” – nej, Kanada ska det ju vara.

Skriv en kommentar