Foto: Henric Wauge

Tre Kronors returmöte med det finska landslaget under fredagen resulterade i en revansch och en ny seger i Nordic Cup, som är den inofficiella kampen om den nordiska titeln i ishockey. Med vinst i sju av åtta matcher hamnade man på en delad förstaplats i seriens tabell tillsammans med Finland.

Matchen på Hartwall Arena sågs av en publik på över 6 000 åskådare, som i den första perioden fick se Toni Rajala ta ledningen för hemmalaget. Men den andra perioden bjöd tidigt på ett svenskt powerplay, som gav Jesper Bratt chansen att kvittera och göra sitt allra första landslagsmål. Sverige var under den andra perioden dominanta i spelet och fick till tre gånger så många skott på mål som finnarna. Daniel Zaar kunde sedan ta ledningen i början av de sista perioden, som sedan avslutades med att Philip Holm kunde sätta punkt för matchen i öppen kasse.

Både Finland och Sverige har fått med sig 15 poäng samt en målskillnad på +10 ifrån sina spelade matcher, vilket resulterade i att lagen får dela på titeln som Nordens främsta landslag. Danmark intog tabellens tredjeplats efter att ha fått med sig fyra poäng i sina möten med Norge, som blev seriens jumbolag med två ynka poäng.

Sverige och Finland kommer hinna möta varandra en ytterligare gång innan VM drar igång, vilket sker på söndag när Carlson Hockey Games avrundas.

Om artikelförfattaren:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här