Sverige möter Lettland i kvartsfinalen

Foto: Bildbyrån

Det blir Lettland som Tre kronor möter i kvartsfinalen på torsdag. Lettland som knep 4:e platsen i sin grupp från Danmark i den avgörande matchen mot just Danmark. Här får du allt du behöver veta inför mötet mellan Sverige och Lettland den 17e maj.

Lettland har inte imponerat

Lettlands form under VM har inte varit övertygande, men de har lyckats få till 2 vinster på uddamål, 2 förluster på uddamål varav en på övertid mot Kanda. Storstryk mot Finland med 8-1 och storvinst mot Sydkorea med 5-0. Letterna är ett lag som kan ställa lite problem, men har svårt mot de lag som är effektiva målgörare (matchen mot Finland är ett bevis på detta).

Sverige obesegrade

Tre Kronor är obesegrade genom hela gruppspelet, men det har inte varit problemfritt. Den första perioden har Sverige oftast inlett strålande, för att sedan slå av på tempot, råka på för många utvisningar eller på annat sätt bjudit in motståndarna i matchen och det blivit onödigt spännande. Det är matcherna mot Tjeckien, Slovakien och Schweiz som jag främst tänker på.

Mot Ryssland så hamnar de i underläge nästa omgående och Ryssarna nästan “kör över” Tre kronor i början. Men här visar Sverige på karaktär och arbetar sig in i matchen för att sedan ta över. Kvalitet och fokus i 3 perioder som bådar gott inför det stundande slutspelet. Om vi nu bara kan få ned antal utvisningsminuter så kan detta räcka till ett nytt guld.

Sverige-Lettland TV-tid

Matchen mellan Tre Kronor och Lettland spelas på torsdag den 17:e maj kl 20.15 på Royal Arena i Köpenhamn. Matchen kommer sändas som vanligt på TV3 samt Viaplay. Missa inte vår kampanj där du får 20.00 i odds på Sverige mot Lettland ikväll.

Av |2018-05-17T12:14:55+00:0017 maj, 2018|Slutspel, VM 2018|0 Kommentarer

Om författaren:

Redaktör för VMhockey.se och sportälskare. E-post: anders@vmhockey.se

Skriv en kommentar